Ταρτάκια με μπισκότα
Παρουσίαση
Νόστιμα ταρτάκια, ελαφριά και ευπαρουσίαστα με φρούτα της αρεσκείας! Ρυθμίστε εύκολα τις μερίδες, χωρίς χρονοβόρες μετρήσεις, ανάλογα με τις απαιτήσεις σας και τις συνθήκες.
Υλικά
20 τετράγωνα μπισκότα Παπαδοπούλου
20 κουτ. σούπας βιτάμ λιωμένο
10 κουτ. σούπας κάστερ πάουντερ βανίλιας
7 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 λίτρο γάλα
1 κουτί ζελέ σε σκόνη κεράσι (ή φράουλα)
1 κιλό από φρούτο της αρεσκείας σας
Εκτέλεση
Πάρτε 10 ατομικά μπολάκια και θρυμματίστε από 2 μπισκότα στο καθένα. Βρέξτε τα με μια κουταλιά λιωμένο βούτυρο, ανακατώστε να πάει το βούτυρο παντού και πατήστε με την ανάποδη του κουταλιού για να στρώσετε τα μπισκότα στον πάτο του κάθε μπολ. Βάλτε στο ψυγείο να σφίξει το βούτυρο.
Φτιάξτε κρέμα βανίλιας με την έτοιμη σκόνη, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας, αλλά με λιγότερη από την αναγραφόμενη ποσότητα ζάχαρης. Βγάλτε τα μπολάκια από το ψυγείο και μοιράστε τη ζεστή κρέμα. Γεμίστε μέχρι τη μέση ή τα 2/3 το πολύ, αφήνοντας χώρο για το ζελέ. Βάλτε πάλι στο ψυγείο.
Πλύνετε και ετοιμάστε τα φρούτα. Χρησιμοποιήστε σταφύλια σουλτανίνα με όσο πιο μικρές ρώγες γίνεται, μπανάνες σε ροδέλες, δαμάσκηνα σε φετάκια με τη φλούδα τους ή ότι σας ορίσει η φαντασία σας. Τοποθετήστε τα φρούτα επάνω στην κρέμα, που στο μεταξύ έχει πήξει.
Φτιάξτε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και με μια βαθιά κουτάλα συμπληρώστε στα μπολάκια ζελέ, πάνω από τα φρούτα. Αν μάλιστα το ζελέ σας είναι ταχείας πήξεως, τα ταρτάκια σας είναι έτοιμα για σερβίρισμα μέσα σε 10 λεπτά.