Κορμός σοκολάτας με μπισκότα
Υλικά
• 2 πακέτα μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ
• 1 βιτάμ
• 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη άχνη
• 1 αυγό
• 2 βανίλιες
• 1 φλυτζανάκι του καφέ ούζο
• 1 φλυτζανάκι του καφέ γάλα
• 5-6 κουταλάκια κακάο
•
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ το βιτάμ, την ζάχαρη και το κροκό απο το αυγό και προσθέτουμε το ούζο και τις βανίλιες.
Έπειτα προσθέτουμε το κακάο με το γάλα και στο τέλος το ασπράδι του αυγού (μαρέγκα).
Κομματιάζουμε τα μπισκότα σε μια μεγάλη λεκάνη, προσθέτουμε σε αυτά το μίγμα απο το μίξερ και τα ανακατεύουμε ΄καλά με το χέρι.
Τυλίγουμε το μίγμα μας σε λαδόχαρτο ή αλουμινόχαρτο να πάρει μορφή κορμού και το βάζουμε στην κατάψυξη για περίπου 2-3 ώρες.