Μπισκότα με κομμάτια σοκολάτας
Υλικά για περίπου 30 μπισκότα
8 κουταλιές της σούπας Βούτυρο
1 / 2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 / 2 φλιτζάνι καφέ ζάχαρη
1 αυγό
1 / 2 κουταλάκι του γλυκού Βανίλια
1 / 2 φλιτζάνια αλεύρι
1 / 2 κουταλάκι αλάτι
1 / 2 κουταλάκι μαγειρική σόδα
1 / 3 φλιτζάνιου καρύδια ψιλοκομμένα
1 / 2 φλιτζάνι μάυρη σοκολάτα κομμενη σε μικρά κυβάκια ( θρυματισμένη)
Προετοιμασία
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 C
2. Κτυπήστε το βούτυρο μέχρι να γίνει κρεμώδες. Αρχίστε να προσθέτετε την ζάχαρη σταδιακά στο βούτυρο, χτυπώντας μέχρι το μείγμα να είναι ελαφρύ και αφράτο. Κτύπηστε τα αυγά με τη βανίλια και προσθέστε τα στο μείγμα.
3. Κοσκινίστε το αλεύρι και βάλτε το με το αλάτι και την σόδα σε ένα μπολ. Ανακατέψτε το μείγμα στο βούτυρο μέχρι κάνετε μια ωραία ζύμη. Ανακατέψτε τα καρύδια και τα κομματάκια σοκολάτας.
4. Με το κουτάλι της σούπας ρίξτε το μείγμα σε μία λαδόκολα που έχετε βάλει σε ένα ταψί αφήνοντας περίπου 2 1 / 2 cm ανάμεσα στα μπισκότα. Βάλτε το ταψί στο φούρνο και ψήστε για 10 έως 15 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Πριν το σερβίρισμα αφήστε τα να κρυώσουν.