• 250 γρ. βούτυρο
• 240 γρ. φέτα
• 1 αυγό
• 2-3 κουταλιές παρμεζάνα τριμμένη
• Αλεύρι (όσο πάρει)
Πώς θα τα παρασκευάσετε
1. Αφήνετε το βούτυρο έξω από το ψυγείο για 1-1½ ώρα να μαλακώσει και ύστερα το αναμειγνύετε καλά με τη φέτα χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι.
2. Ρίχνετε λίγο αλεύρι και ζυμώνετε μέχρι να δημιουργηθεί μια μαλακιά, αλλά συμπαγής, μπάλα από ζύμη.
3. Αλευρώνετε ελαφρά μια καθαρή επιφάνεια και ανοίγετε με τη βοήθεια του πλάστη τη ζύμη σε ένα παχύ φύλλο (με ύψος 1,5 εκ. περίπου).
4. Κόβετε τα μπισκότα με τα φορμάκια ή με το χέρι σαν κριτσίνια και τα βάζετε σε βουτυρωμένο ταψί.
5. Τα αλείφετε με αυγό, πασπαλίζετε την επιφάνειά τους με λίγη τριμμένη παρμεζάνα και τα ψήνετε σε μέτριο φούρνο (γύρω στους 180Ο C), μέχρι να πάρουν ανοιχτό χρυσαφί χρώμα.
• 240 γρ. φέτα
• 1 αυγό
• 2-3 κουταλιές παρμεζάνα τριμμένη
• Αλεύρι (όσο πάρει)
Πώς θα τα παρασκευάσετε
1. Αφήνετε το βούτυρο έξω από το ψυγείο για 1-1½ ώρα να μαλακώσει και ύστερα το αναμειγνύετε καλά με τη φέτα χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι.
2. Ρίχνετε λίγο αλεύρι και ζυμώνετε μέχρι να δημιουργηθεί μια μαλακιά, αλλά συμπαγής, μπάλα από ζύμη.
3. Αλευρώνετε ελαφρά μια καθαρή επιφάνεια και ανοίγετε με τη βοήθεια του πλάστη τη ζύμη σε ένα παχύ φύλλο (με ύψος 1,5 εκ. περίπου).
4. Κόβετε τα μπισκότα με τα φορμάκια ή με το χέρι σαν κριτσίνια και τα βάζετε σε βουτυρωμένο ταψί.
5. Τα αλείφετε με αυγό, πασπαλίζετε την επιφάνειά τους με λίγη τριμμένη παρμεζάνα και τα ψήνετε σε μέτριο φούρνο (γύρω στους 180Ο C), μέχρι να πάρουν ανοιχτό χρυσαφί χρώμα.