solutions and tips

Καλώς ήρθατε στο solutions forum!

Παρακαλούμε πατήστε "Σύνδεση" και εισάγεται το user name και password για να συνδεθείτε!


Αν δεν έχετε λογαριασμό, πατήστε "Εγγραφή" για να δημιουργήσετε λογαριασμό!

Εγγραφείτε στο φόρουμ, είναι εύκολο και γρήγορο

solutions and tips

Καλώς ήρθατε στο solutions forum!

Παρακαλούμε πατήστε "Σύνδεση" και εισάγεται το user name και password για να συνδεθείτε!


Αν δεν έχετε λογαριασμό, πατήστε "Εγγραφή" για να δημιουργήσετε λογαριασμό!

solutions and tips

Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Γειά σας, Σας ενημερώνουμε πως απο το 2017 έχουμε δημιουργήσει ένα νεο blog. Ένα blog για την Υγεία ,Οικογένεια, Σχέσεις,Διατροφή,Δίαιτα, Διαπαιδαγώγηση,Ψυχολογία, Παράξενα-Ανεξήγητα και πολλά άλλα... Δείτε το.... Δεν χρειάζεται εγγραφή! https://uhfnews.blogspot.gr/

    Γίδα με αγκινάρες ( Σκόπελος )

    chef
    chef
    Super member
    Super member


    Αριθμός μηνυμάτων : 205
    Ηλικία : 44

    Γίδα με αγκινάρες ( Σκόπελος )  Empty Γίδα με αγκινάρες ( Σκόπελος )

    Δημοσίευση από chef Τετ 13 Οκτ 2010 - 19:47

    1 κιλό γίδα κομμένη σε κομμάτια
    1 φλιτζανι καφέ ελαιόλαδο
    2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
    1 ποτήρι κρασιού, λευκό κρασί
    2 τριμμένες φρέσκιες ντομάτες
    1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας διαλυμένο σε νερό
    χυμό από λεμόνι
    5,6 καθαρισμένες αγκινάρες
    6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
    1 ματσάκι ψιλοκομμένο μάραθο
    1 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
    αλάτι
    πιπέρι


    Σε μια κατσαρόλα με νερό βάζετε τα κομμάτια της γίδας να ζεματιστούν. Ξαφρίζετε, χαμηλώνετε τη φωτιά και μετά από λίγο αποσύρετε τα κομμάτια της γίδας από την κατσαρόλα και τα ξεπλένετε σε σουρωτήρι.
    Σε μία κατσαρόλα βάζετε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα τα κομμάτια της γίδας να τσιγαριστούν. Προσθέτετε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια να τσιγαριστούν και αυτά και ανακατεύετε.Προσθέτετε το κρασί, αλάτι, πιπέρι, την τριμμένη ντομάτα, τον πελτέ ντομάτας, 1 ποτήρι νερό.
    Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε τη γίδα να βράσει για περίπου 2 ½ ώρες.
    Εν τω μεταξύ, σ ένα μεγάλο μπόλ γεμάτο νερό στύβετε ένα λεμόνι και ρίχνετε μέσα τις καθαρισμένες και κομμένες στη μέση αγκινάρες.
    Μόλις βράσει η γίδα, ρίχνετε μέσα τα φρέσκα κρεμμύδια,, το μάραθο, το μαϊντανό, και τέλος τις αγκινάρες, ανακατεύετε και αφήνετε όλα τα υλικά να βράσουν μαζί για περίπου 20 λεπτά.

      Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Παρ 1 Νοε 2024 - 21:41