solutions and tips

Καλώς ήρθατε στο solutions forum!

Παρακαλούμε πατήστε "Σύνδεση" και εισάγεται το user name και password για να συνδεθείτε!


Αν δεν έχετε λογαριασμό, πατήστε "Εγγραφή" για να δημιουργήσετε λογαριασμό!

Εγγραφείτε στο φόρουμ, είναι εύκολο και γρήγορο

solutions and tips

Καλώς ήρθατε στο solutions forum!

Παρακαλούμε πατήστε "Σύνδεση" και εισάγεται το user name και password για να συνδεθείτε!


Αν δεν έχετε λογαριασμό, πατήστε "Εγγραφή" για να δημιουργήσετε λογαριασμό!

solutions and tips

Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Γειά σας, Σας ενημερώνουμε πως απο το 2017 έχουμε δημιουργήσει ένα νεο blog. Ένα blog για την Υγεία ,Οικογένεια, Σχέσεις,Διατροφή,Δίαιτα, Διαπαιδαγώγηση,Ψυχολογία, Παράξενα-Ανεξήγητα και πολλά άλλα... Δείτε το.... Δεν χρειάζεται εγγραφή! https://uhfnews.blogspot.gr/

    Λαχανικά ψητά με ελιές και κόλιανδρο

    chef
    chef
    Super member
    Super member


    Αριθμός μηνυμάτων : 205
    Ηλικία : 44

    Λαχανικά ψητά με ελιές και κόλιανδρο  Empty Λαχανικά ψητά με ελιές και κόλιανδρο

    Δημοσίευση από chef Τετ 13 Οκτ 2010 - 19:11

    Υλικά για μια μεγάλη σαλατιέρα

    2 ντομάτες σφικτές και κόκκινες κομμένες σε ροδέλες
    1 πράσινη πιπεριά ξεσποριασμένη και κομμένη σε χοντρά κομματάκια
    1 κόκκινη πιπεριά
    1 κίτρινη πιπεριά
    2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
    5 κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες
    2 μελιτζάνες κομμένες σε ροδέλες
    1 φενόκιο κομμένο σε λεπτές φέτες
    10 σκελίδες σκόρδο ακαθάριστες
    3 κουτ γλυκού θυμάρι ή ρίγανη
    1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
    3 κουτ σούπας καλό ξύδι
    10 ελιές καλαμών
    2 κουτ σούπας ψιλοκομμένα φυλλαράκια φρέσκου κόλιανδρου
    1 κουτ γλυκού σπόρους ξερού κόλιανδρου κοπανισμένους
    αλάτι, πιπέρι


    Τοποθετείστε τις φετούλες λαχανικών στο μεγάλο ταψί του φούρνου. Σκορπίστε ανάμεσά τους τις 10 σκελίδες σκόρδο. Περιχύστε με το μισό ελαιόλαδο, πασπαλίστε με το θυμάρι και βάλτε τα να ψηθούν υπομονετικά στο φούρνο για περίπου ¾ της ώρας στους 170ο .
    Βγάλτε το ταψί από το φούρνο, μαζέψτε τα σκόρδα, ζουλίξτε τα με το χέρι σας να βγεί από μέσα η ψίχα του σκόρδου και βάλτε το σε ένα μπολ.
    Βάλτε όλα τα λαχανικά σε μια μεγάλη σαλατιέρα ή πιατέλα. Πασπαλίστε τα με τον ξερό και φρέσκο κόλιανδρο.
    Στο μπολ που είναι το σκόρδο θα ρίξετε το υπόλοιπο λάδι, το ξύδι και θα τα δουλέψετε με ένα πιρούνι να γίνει μια ομοιογενής μάζα.
    Ρίξτε τις ελιές στη σαλατιέρα, περιχύστε με το dressing σκόρδου που δεν μυρίζει καθόλου γιατί έχει ψηθεί και ανακατεύτε τη σαλάτα σας καλά. Τρώγεται και ζεστή και κρύα

      Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Παρ 1 Νοε 2024 - 17:26