solutions and tips

Καλώς ήρθατε στο solutions forum!

Παρακαλούμε πατήστε "Σύνδεση" και εισάγεται το user name και password για να συνδεθείτε!


Αν δεν έχετε λογαριασμό, πατήστε "Εγγραφή" για να δημιουργήσετε λογαριασμό!

Εγγραφείτε στο φόρουμ, είναι εύκολο και γρήγορο

solutions and tips

Καλώς ήρθατε στο solutions forum!

Παρακαλούμε πατήστε "Σύνδεση" και εισάγεται το user name και password για να συνδεθείτε!


Αν δεν έχετε λογαριασμό, πατήστε "Εγγραφή" για να δημιουργήσετε λογαριασμό!

solutions and tips

Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Γειά σας, Σας ενημερώνουμε πως απο το 2017 έχουμε δημιουργήσει ένα νεο blog. Ένα blog για την Υγεία ,Οικογένεια, Σχέσεις,Διατροφή,Δίαιτα, Διαπαιδαγώγηση,Ψυχολογία, Παράξενα-Ανεξήγητα και πολλά άλλα... Δείτε το.... Δεν χρειάζεται εγγραφή! https://uhfnews.blogspot.gr/

    Έχεις καθυστέρηση; Στο φαρμακείο ολοταχώς!

    sofia
    sofia
    Super member
    Super member


    Αριθμός μηνυμάτων : 120
    Ηλικία : 37

    Έχεις καθυστέρηση; Στο φαρμακείο ολοταχώς!  Empty Έχεις καθυστέρηση; Στο φαρμακείο ολοταχώς!

    Δημοσίευση από sofia Σαβ 6 Νοε 2010 - 10:23

    Σίγουρα δεν είσαι ούτε η πρώτη, ούτε βέβαια και η τελευταία που έχεις βρεθεί στην? δύσκολη θέση της καθυστέρησης. Είτε επιθυμείς την εγκυμοσύνη, είτε όχι, το άγχος είναι πάντα το ίδιο ότι σε μια στιγμή κάτι μπορεί να έχει αλλάξει στη ζωή σου, για πάντα. Συνιστώ ψυχραιμία και με ηρεμία μια επίσκεψη στο φαρμακείο της γειτονιάς σου για να προμηθευτείς ένα τεστ εγκυμοσύνης. Και όλα τα άλλα έπονται?

    Με τη βοήθεια της κυρίας Ευθυμίας Κουτρουμπή, μαιευτήρος-χειρουργού γυναικολόγου, θα προσπαθήσουμε να λύσουμε κάθε απορία μας για τα τεστ εγκυμοσύνης και να διαπιστώσουμε, τελικά, πόσο ασφαλή και ακριβή είναι.

    Πώς λειτουργεί το τεστ εγκυμοσύνης;
    Τα τεστ εγκυμοσύνης λειτουργούν με την ανίχνευση μια ορμόνης που λέγεται β-χοριακή γοναδοτροπίνη και αρχίζει να παράγεται από το γονιμοποιημένο ωάριο, αφού έχει αρχίσει την εμφύτευσή του στη μήτρα της γυναίκας. Αυτή η διαδικασία, όμως, καθυστερεί γύρω στις 5 με 7 ημέρες από τη γονιμοποίησή του, που γίνεται συνήθως στη σάλπιγγα. Μετά αρχίζει το ταξίδι του μέχρι την ενδομητρική κοιλότητα, που επενδύεται από ένα παχύ στρώμα από ενδομήτριο. Χρειάζεται κάποιο χρονικό διάστημα μέχρι να φτάσει εκεί, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως και όταν φτάσει, αν οι συνθήκες είναι ευνοϊκές, το ενδομήτριο το σκεπάζει και αρχίζει η εμφύτευση και η παραγωγή της ορμόνης που ανιχνεύουν τα τεστ.

    Η ερώτηση κρίσεως:
    Είναι δυνατόν να μάθω αν είμαι έγκυος αμέσως μετά από μία επαφή τις επικίνδυνες μέρες;
    Συνήθως η ερώτηση αυτή γίνεται από μια γυναίκα όταν δεν επιθυμεί μια κύηση και θέλει να ξέρει αν μπορεί να πάρει το χάπι της επόμενης μέρας. Δυστυχώς, αυτό δεν είναι δυνατόν να συμβεί μέχρι να έχει γίνει η εμφύτευση του γονιμοποιημένου ωαρίου, και τότε τα πράγματα έχουν πάρει τον δρόμο τους. Συνεπώς αναμένετε?

    Είναι αλήθεια ότι κάποια τεστ κυήσεως μπορούν να έχουν αποτέλεσμα μόλις 5 μέρες μετά την ωορρηξία;
    Τα τεστ κυήσεως έχουν διαφορετικό όριο ευαισθησίας το καθένα και άλλα ξεκινούν να γίνονται θετικά μετρώντας από 50 μονάδες β-χοριακής γοναδοτροπίνης και άλλα από τις 200 μονάδες. Οπότε και αυτά που διαφημίζονται ότι μπορούν να πουν αν μια γυναίκα είναι έγκυος μετά από 5 μέρες από την ωορρηξία, έχουν αξία μόνον για το θετικό αποτέλεσμα, αλλιώς ακόμα και αν το τεστ είναι αρνητικό και η περίοδος καθυστερεί την εμφάνισή της, πρέπει να επαναληφθούν. Επίσης, πρέπει να γίνονται σωστά, σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή, και να γίνεται έλεγχος αν λειτουργούν, γιατί μπορεί να είναι παλιά ή χαλασμένα. Συνήθως, πρέπει να εμφανιστεί μια κόκκινη γραμμή, που δείχνει ότι το τεστ λειτουργεί και μια δεύτερη γραμμή αν υπάρχει κύηση. Επίσης, πρέπει να διαβάζονται 2 έως 5 λεπτά μετά την έναρξη του τεστ, γιατί μετά το αποτέλεσμα αλλοιώνεται και δεν είναι αξιόπιστο. Γενικά, πιο αξιόπιστη είναι η μέτρηση της β-χοριακής γοναδοτροπίνης στο αίμα, που μπορεί να ανιχνεύσει και την ελάχιστη αύξησή της, και γι' αυτό αν υπάρχουν αμφιβολίες, καλύτερα να γίνεται αιμοληψία σε μικροβιολογικό εργαστήριο, που τελικά κοστίζει σχεδόν το ίδιο, αν μια γυναικά χρειαστεί να προμηθευτεί πάνω από ένα τεστ κυήσεως. Τέλος, είναι σημαντικό αν η περίοδος καθυστερεί πολύ, η γυναίκα να συμβουλεύεται τον γυναικολόγο της και να υποβάλλεται σε ένα υπερηχογράφημα για να διαπιστωθεί είτε γιατί δεν έρχεται η περίοδος (μπορεί να υπάρχει μια κύστη που την εμποδίζει και να χρειάζεται φαρμακευτική αγωγή), είτε αν υπάρχει κύηση, να φανεί ο σάκος μέσα στην μήτρα και να διαπιστωθεί ότι η κύηση προχωράει κανονικά.

    Πώς ακριβώς λειτουργούν τα τεστ ωορρηξίας;

    Εκτός από τα τεστ κυήσεως, υπάρχουν στα φαρμακεία και τα τεστ ωορρηξίας. Αυτά χρησιμοποιούνται από τις γυναίκες που δεν έχουν σταθερό κύκλο και θέλουν να ξέρουν πότε είναι η ωορρηξία τους, για να προσπαθήσουν πιο εντατικά. Αυτά λειτουργούν ανιχνεύοντας μια άλλη ορμόνη στο αίμα, την LH, η οποία παρουσιάζει αιχμή 12 με 24 ώρες πριν από την ωορρηξία (είναι η διαδικασία κατά την οποία το ώριμο ωάριο απελευθερώνεται από την ωοθήκη και ζει μέσα στη σάλπιγγα για 24 με 48 ώρες, περίοδο που μπορεί να συμβεί η γονιμοποίηση του αν συναντήσει ένα σπερματοζωάριο που μπορεί να ενωθεί μαζί του. Μετά πεθαίνει και δεν μπορεί να συμβεί γονιμοποίηση). Η καλύτερη περίοδος για να συμβεί μια κύηση είναι τις πρώτες 5 με 7 ώρες από την ωορρηξία, και εδώ έρχονται να βοηθήσουν τα τεστ ωορρηξίας. Συνήθως, υπάρχουν 5 τεστ σε κάθε συσκευασία, και πρέπει να αρχίσει μια γυναίκα να τα χρησιμοποιεί από την 10η ημέρα, μετά την έμμηνο ρύση (μετρώντας πάντα από την πρώτη ήμέρα που εμφανίστηκε η περίοδος με ζωηρό κόκκινο αίμα) και κάθε 2η ημέρα ή και κάθε μέρα μέχρι να εμφανιστούν οι δύο κόκκινες γραμμές που σηματοδοτούν την αιχμή της LH. Τότε, η ωορρηξία συμβαίνει μετά από 12 έως 24 ώρες και γίνεται εμφανής από τα αυξημένα κολπικά υγρά και τον πόνο στην περιοχή που θυμίζει λίγο εκείνο της περιόδου. Είναι καλύτερα οι προσπάθειες να γίνονται μετά την ωορρηξία γιατί είναι η πιο γόνιμη περίοδος.

    Η συμβουλή μας:
    Αν μια γυναίκα προσπαθεί καιρό με αυτόν τον τρόπο (πάνω από έξι μήνες) και δεν προκύπτει κύηση, τότε είναι καλύτερα να συμβουλεύεται τον γιατρό της και ίσως να προχωρήσει σε υπερηχογραφική παρακολούθησης της ωρίμανσης του ωοθυλακίου, που μπορεί να καθορίσει ακριβώς την ημέρα της ωορρηξίας και να γίνει μετά πιο συντονισμένη προσπάθεια είτε με φυσικό τρόπο, είτε με σπερματέγχυση αν υπάρχει πρόβλημα με το σπέρμα, που αυξάνει τις πιθανότητες επιτυχίας.

      Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Τετ 15 Μάης 2024 - 9:50