solutions and tips

Καλώς ήρθατε στο solutions forum!

Παρακαλούμε πατήστε "Σύνδεση" και εισάγεται το user name και password για να συνδεθείτε!


Αν δεν έχετε λογαριασμό, πατήστε "Εγγραφή" για να δημιουργήσετε λογαριασμό!

Εγγραφείτε στο φόρουμ, είναι εύκολο και γρήγορο

solutions and tips

Καλώς ήρθατε στο solutions forum!

Παρακαλούμε πατήστε "Σύνδεση" και εισάγεται το user name και password για να συνδεθείτε!


Αν δεν έχετε λογαριασμό, πατήστε "Εγγραφή" για να δημιουργήσετε λογαριασμό!

solutions and tips

Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Γειά σας, Σας ενημερώνουμε πως απο το 2017 έχουμε δημιουργήσει ένα νεο blog. Ένα blog για την Υγεία ,Οικογένεια, Σχέσεις,Διατροφή,Δίαιτα, Διαπαιδαγώγηση,Ψυχολογία, Παράξενα-Ανεξήγητα και πολλά άλλα... Δείτε το.... Δεν χρειάζεται εγγραφή! https://uhfnews.blogspot.gr/

    Μελιτζάνες Τσακώνικες με φέτα

    chef
    chef
    Super member
    Super member


    Αριθμός μηνυμάτων : 205
    Ηλικία : 43

    Μελιτζάνες Τσακώνικες με φέτα  Empty Μελιτζάνες Τσακώνικες με φέτα

    Δημοσίευση από chef Τετ 13 Οκτ 2010 - 18:17

    Υλικά για 1 ταψί φούρνου

    1 ½ κιλό Τσακώνικες μελιτζάνες
    ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
    3 νεροπότηρα ψιλοκομμένη φρέσκια ντομάτα
    350 γραμ θρυμματισμένη φέτα
    1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
    4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
    1 φλιτζ του καφέ ψιλοκομμένο δυόσμο
    για τη σάλτσα 4 κουτ σούπας ελαιόλαδο
    αλάτι, πιπέρι

    Αφαιρείτε τα κοτσάνια από τις μελιτζάνες, τις κόβετε σε χοντρές φέτες , τις αλατίζετε καλά και τις βάζετε σε ένα σουρωτήρι να περιμένουν περίπου για ½ ώρα. Αμέσως μετά τις ξεπλένετε και τις σφίγγετε με το χέρι να φύγουν τα υγρά τους και να ξεπικρίσουν.
    Βάζετε άφθονο λάδι μέσα σε ένα τηγάνι και τηγανίζετε τις φέτες της μελιτζάνας μέχρι να ροδίσουν απαλά. Τις ακουμπάτε επάνω σε απορροφητικό χαρτί και ετοιμάζετε το ταψί σας. Βάζετε μέσα στο ταψί τις φέτες της μελιτζάνας μέχρι να σκεπαστεί ο πάτος, τις αφήνετε να περιμένουν.
    Σε μια μεσαία κατσαρόλα ζεσταίνετε 4 κουτ σούπας ελαιόλαδο, ρίχνετε μέσα το τριμμένο κρεμμύδι και τις σκελίδες το σκόρδο. Σοτάρετε για 2-3 λεπτά. Ρίχνετε μέσα το χυμό ντομάτας και αφήνετε να πάρει βράση. Αλατίζετε , πιπερώνετε και βράζετε τη σάλτσα μέχρι ο όγκος της να μειωθεί κατά το 1/3. Αφήνετε τη σάλτσα να χλιαρέψει.
    Πασπαλίζετε τη θρυμματισμένη φέτα πάνω από τις μελιτζάνες. Περιχύνετε με τη σάλτσα όλο το ταψί και φουρνίζετε στο φούρνο για 20 λεπτά στους 180ο . Το φαγητό τρώγεται και ζεστό και κρύο. Έχει εξαιρετική γεύση και είναι ιδανικό για πρώτο πιάτο σε ένα επίσημο γεύμα.
    Η Τσακωνιά εκεί στο Λεωνίδιο βγάζει τις καλύτερες μελιτζάνες του κόσμου. Είναι φλάσκες με ένα βαθύ μοβ χρώμα με άσπρα νερά. Όπου τις βρείτε προτιμήστε τις. Τις μαγειρεύουν με κάθε τρόπο. Ένας εξαιρετικός μεζές είναι στο φούρνο μαζί με Τριπολιτσιώτικη φέτα

      Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Σαβ 1 Ιουν 2024 - 12:45