solutions and tips

Καλώς ήρθατε στο solutions forum!

Παρακαλούμε πατήστε "Σύνδεση" και εισάγεται το user name και password για να συνδεθείτε!


Αν δεν έχετε λογαριασμό, πατήστε "Εγγραφή" για να δημιουργήσετε λογαριασμό!

Εγγραφείτε στο φόρουμ, είναι εύκολο και γρήγορο

solutions and tips

Καλώς ήρθατε στο solutions forum!

Παρακαλούμε πατήστε "Σύνδεση" και εισάγεται το user name και password για να συνδεθείτε!


Αν δεν έχετε λογαριασμό, πατήστε "Εγγραφή" για να δημιουργήσετε λογαριασμό!

solutions and tips

Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Γειά σας, Σας ενημερώνουμε πως απο το 2017 έχουμε δημιουργήσει ένα νεο blog. Ένα blog για την Υγεία ,Οικογένεια, Σχέσεις,Διατροφή,Δίαιτα, Διαπαιδαγώγηση,Ψυχολογία, Παράξενα-Ανεξήγητα και πολλά άλλα... Δείτε το.... Δεν χρειάζεται εγγραφή! https://uhfnews.blogspot.gr/

2 απαντήσεις

    Μελομακάρονα

    solutions
    solutions
    Admin
    Admin


    Αριθμός μηνυμάτων : 344
    Ηλικία : 39

    Μελομακάρονα Empty Μελομακάρονα

    Δημοσίευση από solutions Παρ 8 Οκτ 2010 - 17:09

    Μελομακάρονα


    Υλικά

    1 1/2 φλιτζανια λάδι
    1/2 φλιτζανιού βούτυρο (φυτίνη)
    1/2 φλιτζανιού χυμό πορτοκαλιού
    1/2 φλιτζανιού κονιάκ
    2 κουταλάκια ξύσμα πορτοκαλιού
    2 κουταλάκια μπέικιν
    1 κουταλάκι σόδα
    7 1/2 με 8 κούπες αλεύρι

    Σιρόπι:

    2 φλυτζάνια μέλι
    2 φλυτζάνια ζάχαρη
    2 φλυτζάνια νερό

    Γαρνιτούρα:

    1 1/2 φλιτζανια ψιλοκομμένα καρύδια


    Εκτέλεση

    Δουλεύουμε με το χέρι το λαδί μαζί με το βούτυρο, το χυμό, το κονιάκ και το ξύσμα πορτοκαλιού ή τα χτυπάμε όλα μαζί για 5 λεπτά στο μίξερ.
    Κοσκινίζουμε 6 1/2 φλιτζάνια αλεύρι με το μπέικιν και τη σόδα. Ανακατώνουμε το αλεύρι με το μίγμα βουτύρου, χωρίς να ζυμώσουμε πολύ γιατί τα μελομακάρωνα θα γίνουν σφιχτά. Προσθέτουμε αν χρειαστεί αλεύρι, ώστε η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια.

    Παίρνουμε ένα κομματάκι ζύμης σε μέγεθος μικρού κεφτέ, πλάθουμε μπαλάκια, τα πιέζουμε επάνω στον τρίφτη και τα τυλίγουμε σε σχήμα μελομακάρονου (οβάλ).
    Βάζουμε το ένα δίπλα στο άλλο σε ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 177 βαθμούς Κελσίου για 40 λεπτά.

    Ετοιμάζουμε το σιρόπι, βράζοντας το μελί, τη ζάχαρη και το νερό για 5 λεπτά. Ξαφρίζουμε και ρίχνουμε το ζεστό σιρόπι στα ζεστά μελομακάρονα. Αφήνουμε να μελώσουν με το σιρόπι. Γυρίζουμε πάνω κάτω τα μελομακάρωνα για να σιροπιαστεί και η επάνω επιφάνειά τους. Τα ξαναγυρίζουμε και έτσι όπως είναι τώρα με το σιρόπι, τα πασπαλίζουμε ένα ένα με τα καρύδια την κανέλα ανακατωμμένα.


    προτάσεις:

    Μπορούμε ν' αυξομειώσουμε ανάλογα το βούτυρο με το λάδι, αρκεί να είναι 2 φλιτζάνια στο σύνολό τους. Όσο περισσότερο λάδι έχουν, τόσο πιο τραγανά και γίνουν. Αν είναι περισσότερο το βούτυρο γίνονται πιο απαλά και μαλακά.
    Προσθέσουμε 2 φλιτζάνια καρύδια στη ζύμη για να είναι πιο καρυδάτη η γεύση τους.
    Μπορούμε ακόμη, να αντικαταστήσουμε το κονιάκ με κρασί άσπρο ή κόκκινο.
    mouse
    mouse
    Useful member
    Useful member


    Αριθμός μηνυμάτων : 39
    Ηλικία : 35
    Πόλη : perama

    Μελομακάρονα Empty Απ: Μελομακάρονα

    Δημοσίευση από mouse Παρ 3 Δεκ 2010 - 16:10

    Μία νόστιμη, εύκολη και παραδοσιακή συνταγή για μελομακάρονα.

    Υλικά:
    Ένα ποτήρι ζάχαρη.
    Μισό ποτήρι χυμό από πορτοκάλι.
    Λίγο ξύσμα πορτοκαλιού.
    Ένα φακελάκι μπέικεν.
    Ένα κουταλάκι κανέλα.
    Μισό κουταλάκι σόδα.
    Δύο ποτήρια λάδι ελαιόλαδο ή σπορέλαιο (Καλύτερα σπορέλαιο για πιο ελαφρυά συνταγή).
    Μίσή κούπα τριμμένα καρύδια.
    Αλέυρι όσο πάρει το μίγμα, ώστε η ζύμη να παραμείνει μαλακή!

    Υλικά για το σιρόπι:
    Ενάμιση ποτήρι νερό.
    Μισό ποτήρι ζάχαρη.
    Δύο κουταλιές μέλι.

    Εκτέλεση:
    Σε μία λεκάνη ρίχνουμε τη ζάχαρη με το χυμό πορτοκαλιού, αφού μέσα στο χυμό πορτοκαλιού έχουμε ρίξει τη σόδα μας. Ανακατεύουμε με το χέρι μας και στη συνέχεια ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα, το λάδι μας, τα τριμμένα καρύδια μας, το μπέικεν και το αλεύρι μας σταδιακά. Ανακατεύουμε και ζυμώνουμε το μίγμα καλά. Στη συνέχεια πλάθουμε τα μελομακάρονα μας και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί.

    Για το σιρόπι μας:
    Βράζουμε το νερό και τη ζάχαρη και όταν αρχίσει να δένει το μίγμα, ρίχνουμε το μέλι μας. Το σιρόπι είναι έτοιμο.

    Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 με 200 βαθμούς και τοποθετούμε το ταψί με τα μελομακάρονα μας. Τα βγάζουμε σε 10 με 25 λεπτάκια, ανάλογα με το φούρνο μας. Δηλαδή τα βγάζουμε όταν ροδίσουν.
    Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα περιχύνουμε με το σιρόπι μας. όταν τα μελομακάρονα απορροφήσουν το σιρόπι είναι έτοιμα. Μία ακόμη ιδέα είναι να σερβιριστούν αφού τους ρίξουμε κι άλλο τριμμένο καρύδι από πάνω.

    Καλή επιτυχία και καλά χριστούγεννα.

      Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Παρ 17 Μάης 2024 - 8:45