Μαρμελάδα Πορτοκάλι
Υλικά
4 Πορτοκάλια
2 Λεμόνια
Ζάχαρη
1 Βανίλια
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα πορτοκάλια και τα λεμόνια. Τα κόβουμε σε κομμάτια μαζί με τη φλούδα τους και τα βάζουμε σε μια λεκανίτσα. Τα καλύπτουμε με νερό και τα βάζουμε σκεπασμένα στο ψυγείο για 48 ώρες (αλλάζουμε το νερό 2 με 3 φορές).
Αφού περάσουν οι 48 ώρες τα αλέθουμε στο μούλτι (αφαιρώντας πρώτα τα κουκούτσια και τυχόν σκληρά κομμάτια) και μετράμε για κάθε κούπα πολτού μία κούπα ζάχαρη. Τη βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 20-25 λεπτά, ρίχνουμε τη βανίλια και την τοποθετούμε σε βάζα. Διατηρείται για ένα χρόνο.