solutions and tips

Καλώς ήρθατε στο solutions forum!

Παρακαλούμε πατήστε "Σύνδεση" και εισάγεται το user name και password για να συνδεθείτε!


Αν δεν έχετε λογαριασμό, πατήστε "Εγγραφή" για να δημιουργήσετε λογαριασμό!

Εγγραφείτε στο φόρουμ, είναι εύκολο και γρήγορο

solutions and tips

Καλώς ήρθατε στο solutions forum!

Παρακαλούμε πατήστε "Σύνδεση" και εισάγεται το user name και password για να συνδεθείτε!


Αν δεν έχετε λογαριασμό, πατήστε "Εγγραφή" για να δημιουργήσετε λογαριασμό!

solutions and tips

Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Γειά σας, Σας ενημερώνουμε πως απο το 2017 έχουμε δημιουργήσει ένα νεο blog. Ένα blog για την Υγεία ,Οικογένεια, Σχέσεις,Διατροφή,Δίαιτα, Διαπαιδαγώγηση,Ψυχολογία, Παράξενα-Ανεξήγητα και πολλά άλλα... Δείτε το.... Δεν χρειάζεται εγγραφή! https://uhfnews.blogspot.gr/

    Λεξικό μπαχαρικών

    elcid
    elcid
    Useful member
    Useful member


    Αριθμός μηνυμάτων : 34
    Ηλικία : 46

    Λεξικό μπαχαρικών  Empty Λεξικό μπαχαρικών

    Δημοσίευση από elcid Πεμ 7 Οκτ 2010 - 17:55

    Λεξικό μπαχαρικών  Baxarikas

    Κάποια τα γνωρίζουμε όλοι κάποια μας είναι απόλυτος άγνωστα Μια βόλτα σε κάποιο από τα ενημερωμένα μπαχαράδικα αρκεί για να γνωριστούμε μαζί τους να τα μυρίσουμε να τα αγγίξουμε να δούμε αν μας ταιριάζουν

    ΟΙ ΣΠΌΡΟΙ

    Άνηθος Χρησιμοποιείται σε ψωμιά σε λάχανο της κατσαρόλας σε πιάτα ψαριών σε ρύζι και σε όλα τα λαχανικά ρίζες

    Γλυκάνισο
    Σε ψωμιά σε κουλούρια σε μείγματα για κιμά σε γλυκά με βάση το ξέρω σύκο η τα αποξηραμένα φρούτα

    Κάρο η κύμινο των αγρών Θα το χρησιμοποιήσετε σε κεικ ψωμιά λαχανικά όπως λάχανο πατάτες καρότα μανιτάρια στο χοιρινό και στο αγριογουρουνο στην πάπια και στη χήνα Για να πασπαλίσετε διάφορα κίτρινα μαλακά τυριά στην όψη μοιάζει πολύ με το κύμινο άλλα η γεύση του είναι πιο ήπια

    Κύμινο Σε σάλτσες ντομάτας και στο χοιρινό Κυριαρχεί στη μεξικανική στην ινδική στη μεσοανατολιτική και στη βορειοαφρικανική κουζίνα Δίνει το παρών στην κουζίνα της πόλης της κύπρου και της κρήτης

    Μάραθος Χρησιμοποιείται σε μαρινάδες σε τουρσιά σε μείγματα μπαχαρικών πρωταγωνιστεί στα κρητικά παξιμάδια και στα μαγειρευτά της μακεδονίας

    Σέλινο Ιδανικό για σούπες σάλτσες βραστά ψαρικά σε ψωμιά αλμυρά μπισκότα ρίλης φρούτων και λαχανικών τσατνης και ντρέσινγκ σαλάτας

    ΟΙ ΚΌΚΚΟΙ

    Άρκευθος η κεδροκουκουτσο Για μαρινάδες για το ξινολάχανο για σάλτσες κυνηγιού σε γέμιση για λουκάνικα και πίτα της γερμανικής κουζίνας

    Μαυροκούκι
    η σπόροι μαύρου κρεμμυδιού Καταρχάς το γνωρίζουμε από το πολιτικό τσουρέκι άλλα ταιριάζει και σε ψωμιά η κουλούρια σε πιάτα με όσπρια λαχανικά με αρνί η πουλερικά κατσαρόλας

    Μουστάρδα η σιναπόσπορος
    Λευκοί η μαύροι κόκκοι που χρησιμοποιούντε για την παρασκευή της μουστάρδας σε σούπες ψωμιά παρασκευή αλλαντικών σε πιάτα με ψάρι η λευκό κρέας

    Μπαχαρι Συμμετέχει στις περισσότερες μαρινάδες σε σάλτσες ντομάτας με κρέας σε σάλτσες για κυνήγι σε αλλαντικά και σε διάφορα κεικ η πουτίγκες αγγλικού τύπου σε εξωτικές σάλτσες και τσατνης

    Πιπέρι Πράσινο φρέσκο λευκό αποφλοιωμένο η μαύρο είναι το άρτυμα που δίνει ένταση στη γεύση μας

    Σούμάκι
    Οι κόκκοι του χρησιμοποιούνται ως επί το πλείστον τριμμένοι για να προσδώσουν λεμονάτη και ελαφρώς πικάντικη γεύση σε ψάρια πουλερικά και κρέατα Συμμετέχει στην κουζίνα των κεμπάπ της μέσης ανατολής

    ΚΑΡΠΟΊ ΡΙΖΏΜΑΤΑ ΚΑΙ ΦΛΟΙΟΊ

    Γαρίφαλο Ταιριάζει με το μοσχάρι το αρνί η το χοιρινό που μαγειρεύονται στην κατσαρόλα με τις σάλτσες και τις μαρινάδες με τα γλυκά του ταψιού τις μηλοπίτες τα κουλούρια και τα κεικ

    Γκαλανγαλ Στο κάρι στο κοτόπουλο και στα θαλασσινά σε σάλτες ινδικής καρύδας που προορίζονται για το κοτόπουλο η τις γαρίδες

    Κανέλα Σε γλυκά κουλούρια κρέμες σε σάλτσες με ντομάτα σε μείγματα για κάρι στο κυνήγι και στα μαγειρευτά της κατσαρόλας

    Κουρκουμά
    Στο κάρι στο πιλάφι στο ψάρι στις φακές στο κοτόπουλο στα λαχανικά σε ψωμιά και ζυμαρικά

    Μοσχοκάρυδο
    Απαραίτητο στην μπεσαμέλ για να σπάει την αλευριλα χρησιμοποιείται σε σάλτσες σε ψωμιά και σε πιάτα με λαχανικά κυρίως με σπανάκι Περικάρπιο του μοσχοκάρυδου Πιο λεπτό στη γεύση προτιμάται σε κρέμες και σουφλέ σε σούπες σε πιάτα με ψάρι η κοτόπουλο

    Μπούκοβο και πάπρικα Οι σπόροι και ο φλοιός της πιπεριάς γλυκιάς η πιο καυτερης δίνουν γεύση και άρωμα χωρίς να πλησιάζουν σε καυστικότητα τα τσίλι

    Πιπερίτσες και σκόνη τσίλι Η πιο καυτερή εκδοχή της πιπεριάς σε σκόνη η σε καρπό Δίνει ένταση καυστική σε μαρινάδες σάλτσες λάδια και χαρακτηρίζει τις κουζίνες της λατινικής αμερικής και τις καραϊβικής

    Τζίντζερ Στο μείγμα του κάρι σε πιάτα με σόγια στο κοτόπουλο και ψάρι σε λαχανικά στο σούσι ως πίκλα σε μπισκότα κεικ κουλούρια σε ποτά

    ΜΈΣΑ ΣΕ ΛΟΎΒΙ

    Βανίλια Σε γλυκά και σε αλμυρά σε κρέμες σάλτσες σε ροφήματα σε κεικ σε κουλούρια

    Καρδάμωμο Σε κεικ σε κάρι στον καφε στις πίκλες σε πιάτα με ρέγκα η πάστα χοιρινά στην ινδική κουζίνα των ηνωμένων αραβικών εμιράτων της μέσης ανατολής παντού όπου χρειάζεται άρωμα και λεμονάτη γεύση

    ΑΠΌ ΛΟΥΛΟΎΔΙΑ

    Αστεροειδές γλυκάνισο η μπαντιανα Συντοφεύει το χοιρινό και την πάπια ταιριάζει με την κολοκύθα Θ γλυκοπατάτα και διάφορα λαχανικά όπως το καρότο η τα κρεμμύδια

    Κρόκος η σαφράν η ζαφορά Αρωματίζει το πιλάφι τα ψωμιά τα κουλούρια και ταιριάζει σε πουλερικά θαλασσινά και ψάρια Χαρακτηρίζει κύριος την ισπανική και την ινδική κουζίνα

    Παπαρουνοσπορος Κύριος χρησιμοποιείται σε ψωμιά η στη ζαχαροπλαστική στη σαλάτα λάχανου σε μείγματα κάρι σε σάλτσες κρέατος και ψαριών και πάνω από βρασμένα λαχανικά η ζυμαρικά

      Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Παρ 17 Μάης 2024 - 10:23