solutions and tips

Καλώς ήρθατε στο solutions forum!

Παρακαλούμε πατήστε "Σύνδεση" και εισάγεται το user name και password για να συνδεθείτε!


Αν δεν έχετε λογαριασμό, πατήστε "Εγγραφή" για να δημιουργήσετε λογαριασμό!

Εγγραφείτε στο φόρουμ, είναι εύκολο και γρήγορο

solutions and tips

Καλώς ήρθατε στο solutions forum!

Παρακαλούμε πατήστε "Σύνδεση" και εισάγεται το user name και password για να συνδεθείτε!


Αν δεν έχετε λογαριασμό, πατήστε "Εγγραφή" για να δημιουργήσετε λογαριασμό!

solutions and tips

Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Γειά σας, Σας ενημερώνουμε πως απο το 2017 έχουμε δημιουργήσει ένα νεο blog. Ένα blog για την Υγεία ,Οικογένεια, Σχέσεις,Διατροφή,Δίαιτα, Διαπαιδαγώγηση,Ψυχολογία, Παράξενα-Ανεξήγητα και πολλά άλλα... Δείτε το.... Δεν χρειάζεται εγγραφή! https://uhfnews.blogspot.gr/

    Συμβουλές Μαγειρικής

    elcid
    elcid
    Useful member
    Useful member


    Αριθμός μηνυμάτων : 34
    Ηλικία : 46

    Συμβουλές Μαγειρικής Empty Συμβουλές Μαγειρικής

    Δημοσίευση από elcid Πεμ 7 Οκτ 2010 - 17:22

    Συμβουλές Μαγειρικής Chefg

    Καλύτερα στο φούρνο παρά στο τηγάνι

    Οτιδήποτε μπορεί να τηγανιστεί τις περισσότερες φορές μπορεί και να ψηθεί. Αντί να τηγανίσετε π.χ. τις πατάτες μπορείτε να τις κόψετε σε λεπτές ροδέλες και να τις ψήσετε στο φούρνο προσθέτοντάς τους λίγο ελαιόλαδο, σκόρδο και κάποιο φρέσκα μπαχαρικά της αρεσκείας σας.


    Πως να αποφυγετε την μυρωδιά του κουνουπιδιού όταν βραζει

    Στην κατσαρόλα ρίχνουμε μια κούπα λεμόνι και ένα κομμάτι παξιμάδι


    Πως να μην σπάτε τα αυγά κατά το βράσιμο

    Τα αυγά σπάζουν με το βράσιμο όταν τα έχουμε βγάλει μόλις από το ψυγείο. Γι αυτό πρέπει να τα βγάλουμε περίπου 20 λεπτά πιο πριν για να πάρουν τη θερμοκρασία δωματίου.Επίσης μπορούμε να βάλουμε στον πάτο τις κατσαρόλας μας ένα βιτεξ με αποτελεζμα τά αυγά να μην σπάνε κατά το βράσιμο τους


    Αν σας σβωλιάσει η μπεσαμέλ

    Πολύ απλά τη βγάζουμε από την κατσαρόλα τη βάζουμε στο πολυμίξερ, τη χτυπάμε μέχρι να γίνει λεία και την επιστρέφουμε στην κατσαρόλα για να ολοκληρωθεί η διαδικασία.Επίσης μπορίτε να το περάσετε από την σήτα ώστε να μείνουν τα σβωλη μέσα


    Για να μη σας λασπώνουν τα μακαρόνια σας

    Για να μη λασπώνουν τα ζυμαρικά, πρέπει να τα ρίχνετε στην κατσαρόλα όλα μαζί και αφού έχει βράσει το νερό, στο οποίο έχετε ρίξει προηγουμένως λίγες σταγόνες λάδι. Ανακατέψτε τα μόλις το νερό ξαναπάρει βράση.


    Για να μην σας καούν τα ξύλινα καλαμάκια

    Τα ξύλινα καλαμάκια που χρησιμοποιείτε στα σουβλάκια, δεν θα καούν και δεν θα ξεφλουδίσουν, αν τα βουτήξετε προηγουμένως σε παγωμένο νερό.


    Για να σας πετύχει η μαρέγκα

    Για να πετύχει η μαρέγκα, πρέπει να χωρίσετε καλά τα ασπράδια των αυγών από τους κρόκους. Για να γίνει πιο σφιχτή η μαρέγκα, ρίξτε λίγες σταγόνες λεμονιού.


    Για να μην σας μαυρίζουν η καθαρισμένες πατάτες


    Για να μη μαυρίζουν οι καθαρισμένες πατάτες μέχρι να τις μαγειρέψετε, φυλάξτε τις σε αλατισμένο νερό.


    Για να πετύχει το φούσκωμα του κέικ σας

    Όταν ψήνετε κέικ ή σουφλέ, μην ανοίγετε ποτέ την πόρτα του φούρνου πριν φουσκώσει αρκετά, γιατί ο κρύος αέρας που θα εισχωρήσει θα το ξεφουσκώσει και δεν θα πετύχει.

    Για να μην βυθίζονται η σταφίδες στο κέικ

    Για να μην βυθιστούν οι σταφίδες στο κέικ πριν τις ρίξετε μέσα αφήστε τες να φουσκώσουν σε χυμό πορτοκάλι και μετά πασπαλίστε τες με αλεύρι.


    Για να διατηρήσετε την φέτα τυρί περισσότερο

    Η φέτα διατηρείται για περισσότερο καιρό στο ψυγείο εάν τη βάλετε σε δοχείο που κλείνει καλά και την περιχύσετε με νερό που βράσατε μαζί με γάλα και λίγο αλάτι.

    Μπορείτε επίσης να γράψετε τις δικές σας συμβουλές μαγειρικής η τα διάφορα τρικ που ξέρετε ώστε να γίνετε πάντα πιο εύκολη η ζωή μας στην κουζίνα

      Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Παρ 17 Μάης 2024 - 15:24