solutions and tips

Καλώς ήρθατε στο solutions forum!

Παρακαλούμε πατήστε "Σύνδεση" και εισάγεται το user name και password για να συνδεθείτε!


Αν δεν έχετε λογαριασμό, πατήστε "Εγγραφή" για να δημιουργήσετε λογαριασμό!

Εγγραφείτε στο φόρουμ, είναι εύκολο και γρήγορο

solutions and tips

Καλώς ήρθατε στο solutions forum!

Παρακαλούμε πατήστε "Σύνδεση" και εισάγεται το user name και password για να συνδεθείτε!


Αν δεν έχετε λογαριασμό, πατήστε "Εγγραφή" για να δημιουργήσετε λογαριασμό!

solutions and tips

Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Γειά σας, Σας ενημερώνουμε πως απο το 2017 έχουμε δημιουργήσει ένα νεο blog. Ένα blog για την Υγεία ,Οικογένεια, Σχέσεις,Διατροφή,Δίαιτα, Διαπαιδαγώγηση,Ψυχολογία, Παράξενα-Ανεξήγητα και πολλά άλλα... Δείτε το.... Δεν χρειάζεται εγγραφή! https://uhfnews.blogspot.gr/

    Λεμπκούχεν (Χριστουγεννιάτικα μπισκότα)

    mouse
    mouse
    Useful member
    Useful member


    Αριθμός μηνυμάτων : 39
    Ηλικία : 35
    Πόλη : perama

    Λεμπκούχεν  (Χριστουγεννιάτικα μπισκότα) Empty Λεμπκούχεν (Χριστουγεννιάτικα μπισκότα)

    Δημοσίευση από mouse Τετ 8 Δεκ 2010 - 12:42

    Περιγραφή
    Πεντανόστιμα Γερμανικά χριστουγεννιάτικα μπισκότα. Φτιάξτε τα με τα παιδάκια σας!

    Συστατικά
    150 γρ. μέλι
    80 γρ. καστανή ζάχαρη
    50 γρ. βούτηρο
    250 γρ. αλεύρι
    2 κ.γ. μπείκιν πάουντερ
    1 αβγό
    150 γρ. καρύδια τριμμένα ή φουντούκια ή και τα δύο.
    1 κ.γ. κανέλα
    2 κ.γ. μείγμα απο: κανέλα, γάρίφαλλο, τζίνζερ, κάρδαμο, λευκό πιπέρι. Όλα σκόνη φτιάχνουμε το μείγμα και προσθέτουμε δύο κουταλιές.
    1 πρέζα αλάτι

    Για το γλάσσο:
    200 γρ. ζάχαρη άχνη
    Το ασπράδι του αυγού
    Χρώμα ζαχαροπλαστικής

    Οδηγίες
    Ζεστάινουμε σε χαμηλή φωτιά το μέλι με τη ζάχαρη και το βούτηρο, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπώλ και το αφήνουμε να κρυώσει.
    Προθερμαίνουμε το φούρνο στο 180 βαθμούς με αντίσταση και 160 βαθμούς με αέρα. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπείκιν πάουντερ, προσθέτουμε τον κρόκο του αυγού, τα καρύδια, τα μπαχαρικά, το αλάτι και το χλιαρό πια μείγμα μελιού.Ζυμώνουμε.
    Σκορπίζουμε λίγο αλεύρι σε μια επιφάνεια και ανοίγουμε φύλλο πάχους 1 εκατ. Κόβουμε φιγούρες σε διάφορα σχήματα και τα τοποθετούμε σε ταψάκι στρωμμένο με λαδόχαρτο. Ψήνουμε για 12 λεπτά.
    Χτυπάμε το ασπράδι σε μαρέγκα και ανακατεύουμε τη ζάχαρη άχνη. Άν θέλουμε χρωματίζουμε με χρώμα ζαχαροπλαστικής και αλείφουμε τα μπισκότα μας. Προαιρετικά γαρνίρουμε με κουφετάκια ή περλίτσες και αφήνουμε να στεγνώσουν.

    Λίγα μυστικά ακόμα
    Προσοχή: άν και θα είναι κάπως μαλακά στα 12 λεπτά ψησίματος, μην υποκείψετε και βγάλτε τα. Θα σκληρήνουν πολύ μετά.
    Το δεύτερο ταψάκι που θα βάλετε μετά ίσως χρειαστεί 1-2 λεπτά λιγότερο μιας και ο φούρνος θα είναι ήδη ζεστός.
    Βάλτε τα στο ταψάκι με απόσταση μεταξύ τους.

    Καλή επιτυχία!!!


      Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Παρ 17 Μάης 2024 - 7:49