solutions and tips

Καλώς ήρθατε στο solutions forum!

Παρακαλούμε πατήστε "Σύνδεση" και εισάγεται το user name και password για να συνδεθείτε!


Αν δεν έχετε λογαριασμό, πατήστε "Εγγραφή" για να δημιουργήσετε λογαριασμό!

Εγγραφείτε στο φόρουμ, είναι εύκολο και γρήγορο

solutions and tips

Καλώς ήρθατε στο solutions forum!

Παρακαλούμε πατήστε "Σύνδεση" και εισάγεται το user name και password για να συνδεθείτε!


Αν δεν έχετε λογαριασμό, πατήστε "Εγγραφή" για να δημιουργήσετε λογαριασμό!

solutions and tips

Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Γειά σας, Σας ενημερώνουμε πως απο το 2017 έχουμε δημιουργήσει ένα νεο blog. Ένα blog για την Υγεία ,Οικογένεια, Σχέσεις,Διατροφή,Δίαιτα, Διαπαιδαγώγηση,Ψυχολογία, Παράξενα-Ανεξήγητα και πολλά άλλα... Δείτε το.... Δεν χρειάζεται εγγραφή! https://uhfnews.blogspot.gr/

    Κατάδες Σάμου

    mouse
    mouse
    Useful member
    Useful member


    Αριθμός μηνυμάτων : 39
    Ηλικία : 35
    Πόλη : perama

     Κατάδες Σάμου Empty Κατάδες Σάμου

    Δημοσίευση από mouse Τετ 8 Δεκ 2010 - 12:38

    Περιγραφή
    Ένα νόστιμο παραδοσιακό Χριστουγεννιάτικο γλυκάκι που μοιάζει με γεμιστό κουραμπιέ. Λατρεμένη η γεύση του, συνδεδεμένη με υπέροχες αναμνήσεις απ τα παιδικά μου χρόνια τότε που, εκτός απ΄τα λεφτά μου μας έδιναν στα κάλαντα, είχαμε και ένα κέρασμα μελομακάρονο, κουραμπιέ ή κατά.

    Συστατικά
    1 1/2 κούπα βούτυρο γάλακτος ή φυτικό
    1 1/2 κούπα ελαφρύ λάδι ελιάς ή σπορέλαιο
    3/4 κούπας ζάχαρη
    1 κ.σ ξύσμα πορτοκαλιού
    1/2 κούπα χυμός πορτοκαλιού
    1 σφηνάκι κονιάκ ή λικέρ μαστίχας
    1 κούπα αλυσίβα που θα την φτιάξετε αφού βράσετε 2 κ.σ στάχτη από ξύλα κοσκινισμένη, με ενάμιση ποτήρι νερό για 2 λεπτά, θα το αφήσετε να κατασταλάξει και πέρνετε το καθαρό νερό.
    1 βανίλια
    1 κ.γλ. σόδα
    1300 γραμμάρια περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις

    Γέμιση:
    2 κούπες αλεσμένα καρύδια
    1 κούπα αλεσμένο καβουρδισμένο σουσάμι
    1 κ.γλ. ξύσμα πορτοκαλιού
    1 κ.σ. κανέλα προαιρετικά λίγο γαρύφαλλο σκόνη
    μέλι αραιωμένο με ελάχιστο νεράκι για να δέσουμε τη γέμιση

    Για το πασπάλισμα:
    Ανθόνερο και μπόλικη άχνη ζάχαρη

    Οδηγίες
    Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο, το λάδι και τη ζάχαρη να αφρατέψουν.
    Προσθέτουμε λίγο από το αλεύρι.
    Στο χυμό πορτοκαλιού διαλύουμε τη σόδα και την προσθέτουμε στο μείγμα.
    Προσθέτουμε την αλισίβα, το ξύσμα, το κονιάκ ή το λικέρ και την βανίλια.
    Τα αφήνουμε να ανακατευτούν καλά και προσθέτουμε σε δόσεις το αλεύρι μέχρι να πετύχουμε μια απαλή ζύμη που να μην κολλάει στα δάχτυλα.
    Ανοίγουμε φύλλο από τη ζύμη μας πάχους μισού εκατοστού και το κόβουμε με στρογγυλό κουπ πατ σε κύκλους.
    Βάζουμε σε κάθε κύκλο ένα μικρό κουταλάκι απ΄τη γέμιση και το κλείνουμε σε μισοφέγγαρο.
    Αραδιάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα.
    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180-190 βαθμούς πάνω κάτω αντιστάσεις για 30-35 λεπτά ένα ταψί κάθε φορά.
    Μόλις τους βγάλουμε από το φούρνο τους ραντίζουμε με μπόλικο ανθόνερο και τους πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.


      Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Παρ 17 Μάης 2024 - 9:07