solutions and tips

Καλώς ήρθατε στο solutions forum!

Παρακαλούμε πατήστε "Σύνδεση" και εισάγεται το user name και password για να συνδεθείτε!


Αν δεν έχετε λογαριασμό, πατήστε "Εγγραφή" για να δημιουργήσετε λογαριασμό!

Εγγραφείτε στο φόρουμ, είναι εύκολο και γρήγορο

solutions and tips

Καλώς ήρθατε στο solutions forum!

Παρακαλούμε πατήστε "Σύνδεση" και εισάγεται το user name και password για να συνδεθείτε!


Αν δεν έχετε λογαριασμό, πατήστε "Εγγραφή" για να δημιουργήσετε λογαριασμό!

solutions and tips

Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Γειά σας, Σας ενημερώνουμε πως απο το 2017 έχουμε δημιουργήσει ένα νεο blog. Ένα blog για την Υγεία ,Οικογένεια, Σχέσεις,Διατροφή,Δίαιτα, Διαπαιδαγώγηση,Ψυχολογία, Παράξενα-Ανεξήγητα και πολλά άλλα... Δείτε το.... Δεν χρειάζεται εγγραφή! https://uhfnews.blogspot.gr/

    Βασιλόπιτα Κρουασάν

    mouse
    mouse
    Useful member
    Useful member


    Αριθμός μηνυμάτων : 39
    Ηλικία : 35
    Πόλη : perama

    Βασιλόπιτα Κρουασάν Empty Βασιλόπιτα Κρουασάν

    Δημοσίευση από mouse Τετ 8 Δεκ 2010 - 12:32

    Περιγραφή
    Είναι μια βασιλόπιτα με τέλεια εμφάνιση!!!

    Συστατικά
    3 1/2 κούπες αλευρι
    2 κουταλιές μαγιά ξηρή
    1/3 της κούπας ζάχαρη
    1 κουταλάκι αλάτι
    1 κούπα γάλα χλιαρό
    2 κουταλιές βούτηρο λιωμένο
    2 αυγά
    1/2 κουπα ζάχαρη
    1 κουταλιά κανέλα
    1/2 κουπα κερασάκια γλασέ κομμένα
    1/2 κουπα καρύδια χοντροκομένα
    1/3 κούπας βούτηρο μαλακό

    Οδηγίες
    Σε ένα μεγάλο μπώλ ανακατέψτε το αλευρι με τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι. Ανοιξτε ένα λάκκο στο κέντρο και ρίξτε μέσα το χλιαρό γάλα, το βούτηρο, το ένα αυγό και το κροκάδι από το δεύτερο αυγό. Ζυμώνετε βάζοντας λίγο λίγο το αλευρι μέχρι να γίνει μια ζύμη απαλή. Σκεπάστε τη ζύμη και αφήστε την να ξεκουραστεί 5'
    Στο μεταξύ ανακατέψτε σε ένα μπώλ τη ζάχαρη, την κανέλα, τα κερασάκια και τα καρύδια. Αφήστε τα στην άκρη.
    Χωρίστε τη ζύμη σε 3 ισα μέρη.
    Ανοίξτε κάθε μέρος σε χοντρό φύλλο με διαμετρο 30 εκ.
    Τοποθετήστε το πρώτο φύλλο σε ένα ταψάκι αντικολλητικό. Απλώστε στην επιφάνεια του το μισό μαλακό βούτηρο και πασπαλίστε με το μισό μίγμα των καρυδιών.
    Τοποθετήστε τώρα το δεύτερο φύλλο, απλώστε το υπόλοιπο βούτηρο και πασπαλίστε με το υπόλοιπο μιγμα καρυδιών.
    Τοποθετήστε μετά το τρίτο φύλλο και βάλτε στο κέντρο του ένα μικρό πιατάκι διαμέτρου 5 εκ.
    Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόψτε ξεκινώντας απο το πιατάκι προς την περιφέρεια 16 κομμάτια.
    Στρίψτε κάθε κομμάτι στριφογυρίζοντας το 3 φορές σε σπιράλ.
    Αφαιρέστε το πιατάκι.
    Σκεπάστε με πλαστική μεμβράνη και αφήστε το να φουσκώσει 15-40 λεπτά ή όσο χρειαστεί για να διπλασιαστεί σε όγκο.
    Χτυπήστε ελαφριά το ασπράδι με ένα κουταλάκι ζάχαρη και αλείψτε την επιφάνεια της πίττας.
    Ψήστε σε 180 για 25 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
    Όταν κρυώσει στολίστε την με κερασάκια γλυκά στο κέντρο.

    Λίγα μυστικά ακόμα
    Η συνταγή είναι απο το βιβλίο της κας Βέφας για Χριστουγεννιάτικα γλυκά!!


      Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Παρ 17 Μάης 2024 - 9:35