solutions and tips

Καλώς ήρθατε στο solutions forum!

Παρακαλούμε πατήστε "Σύνδεση" και εισάγεται το user name και password για να συνδεθείτε!


Αν δεν έχετε λογαριασμό, πατήστε "Εγγραφή" για να δημιουργήσετε λογαριασμό!

Εγγραφείτε στο φόρουμ, είναι εύκολο και γρήγορο

solutions and tips

Καλώς ήρθατε στο solutions forum!

Παρακαλούμε πατήστε "Σύνδεση" και εισάγεται το user name και password για να συνδεθείτε!


Αν δεν έχετε λογαριασμό, πατήστε "Εγγραφή" για να δημιουργήσετε λογαριασμό!

solutions and tips

Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Γειά σας, Σας ενημερώνουμε πως απο το 2017 έχουμε δημιουργήσει ένα νεο blog. Ένα blog για την Υγεία ,Οικογένεια, Σχέσεις,Διατροφή,Δίαιτα, Διαπαιδαγώγηση,Ψυχολογία, Παράξενα-Ανεξήγητα και πολλά άλλα... Δείτε το.... Δεν χρειάζεται εγγραφή! https://uhfnews.blogspot.gr/

    Δίπλες

    EtsiApla
    EtsiApla
    Useful member
    Useful member


    Αριθμός μηνυμάτων : 25
    Ηλικία : 40
    Πόλη : Arta

    Δίπλες     Empty Δίπλες

    Δημοσίευση από EtsiApla Κυρ 28 Νοε 2010 - 17:00

    Υλικά (για 30 κομμάτια)

    Για τη ζύμη:

    • 4 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι σκληρό
    • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
    • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
    • 2 αυγά και 4 κρόκοι
    • 4 κουταλιές σούπας χυμό πορτοκαλιού ή γάλα
    • 4 κουταλιές σούπας ζάχαρη
    • 2 κουταλιές σούπας λάδι
    • ξύσμα λεμονιού
    • λάδι για το τηγάνισμα

    για το σιρόπι:

    • 2 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη
    • 1 φλυτζάνι τσαγιού μέλι
    • 1 φλυτζάνι τσαγιού νερό
    • για το πασπάλισμα:
    • κανέλλα (σκόνη)
    • καρύδια ψιλοκομμένα


    Εκτέλεση

    1. Κοσκινίζετε και αναμιγνύετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
    2. Σε ένα γυάλινο μπολ χτυπάτε με το σύρμα τα αυγά, τα κροκάδια, το χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη, το λάδι και το ξύσμα λεμονιού.
    3. Κατόπιν ρίχνετε λίγο - λίγο το αλεύρι και ανακατεύετε, στην αρχή με το σύρμα και μετά με τα χέρια, μέχρι να γίνει μια ομοιογενής ζύμη.
    4. Πλάθετε τη ζύμη σε μπάλα και την ανοίγετε με πλάστη σε λεπτό φύλλο.
    5. Με οδοντωτό ροδελάκι κόβετε σε μακρόστενες λωρίδες μήκους 15 εκ. περίπου.
    6. Διπλώνετε τις λωρίδες στα τρία και τις ψήνετε σε καυτό λάδι σε μέτρια φωτιά μέχρι να ξανθύνουν.
    7. Ετοιμάζετε το σιρόπι, το αφήνετε να κρυώσει λίγο και βουτάτε μέσα τις δίπλες.
    8. Τις βγάζετε από το σιρόπι, με τρυπητή κουτάλα και τις βάζετε σε πιατέλα.
    9. Τέλος, τις πασπαλίζετε με λίγη κανέλλα και μπόλικα καρύδια ψιλοκομμένα.

      Παρόμοια θέματα

      -

      Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Παρ 17 Μάης 2024 - 9:08