solutions and tips

Καλώς ήρθατε στο solutions forum!

Παρακαλούμε πατήστε "Σύνδεση" και εισάγεται το user name και password για να συνδεθείτε!


Αν δεν έχετε λογαριασμό, πατήστε "Εγγραφή" για να δημιουργήσετε λογαριασμό!

Εγγραφείτε στο φόρουμ, είναι εύκολο και γρήγορο

solutions and tips

Καλώς ήρθατε στο solutions forum!

Παρακαλούμε πατήστε "Σύνδεση" και εισάγεται το user name και password για να συνδεθείτε!


Αν δεν έχετε λογαριασμό, πατήστε "Εγγραφή" για να δημιουργήσετε λογαριασμό!

solutions and tips

Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Γειά σας, Σας ενημερώνουμε πως απο το 2017 έχουμε δημιουργήσει ένα νεο blog. Ένα blog για την Υγεία ,Οικογένεια, Σχέσεις,Διατροφή,Δίαιτα, Διαπαιδαγώγηση,Ψυχολογία, Παράξενα-Ανεξήγητα και πολλά άλλα... Δείτε το.... Δεν χρειάζεται εγγραφή! https://uhfnews.blogspot.gr/

3 απαντήσεις

    Βασιλόπιτα

    EtsiApla
    EtsiApla
    Useful member
    Useful member


    Αριθμός μηνυμάτων : 25
    Ηλικία : 40
    Πόλη : Arta

    Βασιλόπιτα Empty Βασιλόπιτα

    Δημοσίευση από EtsiApla Κυρ 28 Νοε 2010 - 16:58

    Υλικά

    • 3 φλιτζ. αλεύρι
    • 2 φλιτζ. ζάχαρη
    • 1 φλιτζ. βούτυρο
    • 1 φλιτζ. γάλα
    • 4 κουτ.γλυκού baking powder
    • 4 αυγά
    • ξύσμα πορτοκαλιού
    • αμύγδαλα (προαιρετικά)


    Εκτέλεση

    1. Στο μίξερ χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο για 10'.
    2. Σπάζουμε ολόκληρα τα αυγά και ρίχνουμε το ξύσμα και τα αμύγδαλα.
    3. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking powder και ρίχνουμε εναλλάξ το αλεύρι και το γάλα.
    4. Πασπαλίζουμε το ταψί με σιμιγδάλι.
    5. Ψήνουμε στους 200ο C και αφού φουσκώσει κατεβάζουμε στους 175ο C.
    6. Την ψήνουμε για μία ώρα.
    sofia
    sofia
    Super member
    Super member


    Αριθμός μηνυμάτων : 120
    Ηλικία : 37

    Βασιλόπιτα Empty Απ: Βασιλόπιτα

    Δημοσίευση από sofia Πεμ 30 Δεκ 2010 - 13:25

    Μια ακόμη συνταγή είναι:

    Περιγραφή
    Μια πολύ νόστιμη βασιλόπιτα, σαν κέικ.

    Συστατικά
    600 γρ. ζάχαρη
    600 γρ. αλεύρι
    300 γρ. βούτυρο
    300 γρ. γάλα κρύο
    6 αβγά
    3/4 κ.σ. κρεμόριο
    3/4 κ.γ. σόδα μαγειρική
    1 φλυτζανάκι κονιάκ
    1 βανίλια
    ξύσμα πορτοκαλιού

    Οδηγίες
    Χτυπάμε το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει καλά και μετά ρίχνουμε τη ζάχαρη και τα δουλεύουμε καλά.
    Χωρίζουμε τα αβγά και ρίχνουμε τους κρόκους έναν ένα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μισό γάλα και μετά όλο το αλεύρι και τη βανίλια.
    Συνεχίζουμε ανακατεύοντας και προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα μέσα στο οποίο έχουμε βάλει το κρεμόριο και τα ασπράδια των αβγών, χτυπημένα μαρέγκα.
    Τελευταία προσθέτουμε τη σόδα με το κονιάκ και το ξύσμα.
    Βάζουμε σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα στους 200°.

    Λίγα μυστικά ακόμα
    Μπορείτε επίσης να χωρίσετε τη ζάχαρη σε δύο μέρη. Να βάλετε τη μισή με το βούτυρο και την άλλη μισή να τη χτυπήσετε με τα ασπράδια όταν κάνετε τη μαρέγκα.


    jenny
    jenny
    Useful member
    Useful member


    Αριθμός μηνυμάτων : 20
    Ηλικία : 34
    Πόλη : penteli

    Βασιλόπιτα Empty Απ: Βασιλόπιτα

    Δημοσίευση από jenny Παρ 31 Δεκ 2010 - 14:50

    thanks

      Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Παρ 17 Μάης 2024 - 7:50