Υλικά:
6 μελιτζάνες μέτριες (με λευκή σαρκα και χωρίς πολλά κουκούτσια, γιατί δεν θέλουμε να είναι πίκρες)
6 μέτρια κρεμμύδια
6 σκελίδες σκόρδο
3 μεγάλες ντομάτες
1 χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 ποτήρι ελαιόλαδο
1 κουταλάκι ζάχαρη -sos
αλάτι
πιπέρι
ό,τι μπαχάρια θέλετε (αν δεν είστε σίγουροι τότε καλύτερα μη βάλετε τίποτα)
Εκτέλεση:
Αυτή η συνταγή είναι η παραλλαλή. Είναι πιο ελαφρύ το φαγητό έτσι. Την κλασική συνταγή θα τη γράψω πιο μετά. Τα υλικά πάντως είναι τα ίδια και στις δύο συνταγές.
Πάιρνουμε τις μελιτζάνες και τις ξεφλουδίζουμε (μια λωρίδα ανά 2 εκατοστά), τις χαράζουμε κατά μήκος.
Βάζουμε στο τηγάνι το μισό λάδι και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σκόρδο. Αφού σωταριστούν, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε την ντομάτα (φρεσκοτριμμένη), τη ζάχαρη, τα μπαχάρια, αλάτι και πιπέρι. Τα αφήνουμε έτσι για περίπου 10'.
Στιβάζουμε τις μελιτζάνες σε μια βαθιά κατσαρόλα και προσθέτουμε τη σάλτσα από ντομάτα και αλάτι, πιπέρι και όποια μπαχάρια θέλουμε να προταγωνιστούν στο δημιουργημά μας. Το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για τουλάχιστον 1 1/2 ώρα. (Να είστε σίγουροι ότι το φαγητό έγινε όταν το κρεμμύδι έχει γίνει ένα γλύκισμα.)Και έτοιμο!
Καλή όρεξη!
6 μελιτζάνες μέτριες (με λευκή σαρκα και χωρίς πολλά κουκούτσια, γιατί δεν θέλουμε να είναι πίκρες)
6 μέτρια κρεμμύδια
6 σκελίδες σκόρδο
3 μεγάλες ντομάτες
1 χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 ποτήρι ελαιόλαδο
1 κουταλάκι ζάχαρη -sos
αλάτι
πιπέρι
ό,τι μπαχάρια θέλετε (αν δεν είστε σίγουροι τότε καλύτερα μη βάλετε τίποτα)
Εκτέλεση:
Αυτή η συνταγή είναι η παραλλαλή. Είναι πιο ελαφρύ το φαγητό έτσι. Την κλασική συνταγή θα τη γράψω πιο μετά. Τα υλικά πάντως είναι τα ίδια και στις δύο συνταγές.
Πάιρνουμε τις μελιτζάνες και τις ξεφλουδίζουμε (μια λωρίδα ανά 2 εκατοστά), τις χαράζουμε κατά μήκος.
Βάζουμε στο τηγάνι το μισό λάδι και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σκόρδο. Αφού σωταριστούν, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε την ντομάτα (φρεσκοτριμμένη), τη ζάχαρη, τα μπαχάρια, αλάτι και πιπέρι. Τα αφήνουμε έτσι για περίπου 10'.
Στιβάζουμε τις μελιτζάνες σε μια βαθιά κατσαρόλα και προσθέτουμε τη σάλτσα από ντομάτα και αλάτι, πιπέρι και όποια μπαχάρια θέλουμε να προταγωνιστούν στο δημιουργημά μας. Το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για τουλάχιστον 1 1/2 ώρα. (Να είστε σίγουροι ότι το φαγητό έγινε όταν το κρεμμύδι έχει γίνει ένα γλύκισμα.)Και έτοιμο!
Καλή όρεξη!