Υλικά:
2 κιλό ντοματάκια ώριμα για σάλτσα
3 κρεμμύδια
4 σκελίδες σκόρδο
2 πιπεριές πράσινες
½ κιλό κολοκυθάκια
½ κιλό μελιτζάνες
2 φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Σε μια μικρή κατσαρόλα ή ένα βαθύ τηγάνι καίτε το ένα φλυτζάνι λάδι και ρίχνετε τις ντομάτες αφού τις ξεφλουδίσετε και τις κόψετε σε χοντρά κομμάτια. Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να γίνει η σάλτσα.
Σε ένα άλλο τηγάνι καίτε το άλλο φλυτζάνι λάδι και ρίχνετε τα κρεμμύδια, καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες. Χαμηλώνετε τη φωτιά και όταν μαλακώσουν τα κρεμμύδια προσθέτετε το σκόρδο ψιλοκομμένο, τις πιπεριές κομμένες σε κυβάκια, τα κολοκύθια κομμένα σε χοντρές ροδέλες καθώς επίσης και τις μελιτζάνες.
Ρίχνετε αλάτι και πιπέρι, και ίσως λίγο ακόμα λάδι. Αφήνετε τα λαχανικά να σιγοψηθούν.
Ρίχνετε τα λαχανικά αφού ψηθούν (αυτό εξαρτάται και από το γούστο του/της μαγείρου), μέσα στη σάλτσα και ανακατεύετε ελαφρά, κατά προτίμηση ανασηκώνοντας την κατσαρόλα και φέρνοντάς την πέρα-δώθε.
Συνοδεύεται με άσπρα τυριά, πίτες διάφορες και ροζέ κρασί.
2 κιλό ντοματάκια ώριμα για σάλτσα
3 κρεμμύδια
4 σκελίδες σκόρδο
2 πιπεριές πράσινες
½ κιλό κολοκυθάκια
½ κιλό μελιτζάνες
2 φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Σε μια μικρή κατσαρόλα ή ένα βαθύ τηγάνι καίτε το ένα φλυτζάνι λάδι και ρίχνετε τις ντομάτες αφού τις ξεφλουδίσετε και τις κόψετε σε χοντρά κομμάτια. Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να γίνει η σάλτσα.
Σε ένα άλλο τηγάνι καίτε το άλλο φλυτζάνι λάδι και ρίχνετε τα κρεμμύδια, καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες. Χαμηλώνετε τη φωτιά και όταν μαλακώσουν τα κρεμμύδια προσθέτετε το σκόρδο ψιλοκομμένο, τις πιπεριές κομμένες σε κυβάκια, τα κολοκύθια κομμένα σε χοντρές ροδέλες καθώς επίσης και τις μελιτζάνες.
Ρίχνετε αλάτι και πιπέρι, και ίσως λίγο ακόμα λάδι. Αφήνετε τα λαχανικά να σιγοψηθούν.
Ρίχνετε τα λαχανικά αφού ψηθούν (αυτό εξαρτάται και από το γούστο του/της μαγείρου), μέσα στη σάλτσα και ανακατεύετε ελαφρά, κατά προτίμηση ανασηκώνοντας την κατσαρόλα και φέρνοντάς την πέρα-δώθε.
Συνοδεύεται με άσπρα τυριά, πίτες διάφορες και ροζέ κρασί.