solutions and tips

Καλώς ήρθατε στο solutions forum!

Παρακαλούμε πατήστε "Σύνδεση" και εισάγεται το user name και password για να συνδεθείτε!


Αν δεν έχετε λογαριασμό, πατήστε "Εγγραφή" για να δημιουργήσετε λογαριασμό!

Εγγραφείτε στο φόρουμ, είναι εύκολο και γρήγορο

solutions and tips

Καλώς ήρθατε στο solutions forum!

Παρακαλούμε πατήστε "Σύνδεση" και εισάγεται το user name και password για να συνδεθείτε!


Αν δεν έχετε λογαριασμό, πατήστε "Εγγραφή" για να δημιουργήσετε λογαριασμό!

solutions and tips

Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Γειά σας, Σας ενημερώνουμε πως απο το 2017 έχουμε δημιουργήσει ένα νεο blog. Ένα blog για την Υγεία ,Οικογένεια, Σχέσεις,Διατροφή,Δίαιτα, Διαπαιδαγώγηση,Ψυχολογία, Παράξενα-Ανεξήγητα και πολλά άλλα... Δείτε το.... Δεν χρειάζεται εγγραφή! https://uhfnews.blogspot.gr/

    Ψωμί με καρύδια

    sokratis
    sokratis
    Useful member
    Useful member


    Αριθμός μηνυμάτων : 49
    Ηλικία : 43

     Ψωμί με καρύδια  Empty Ψωμί με καρύδια

    Δημοσίευση από sokratis Τρι 26 Οκτ 2010 - 9:32

    Υλικά

    2 κιλά αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    80 γρ.φρέσκια μαγιά μπύρας
    200 γρ. ελαιόλαδο
    1 κουταλάκι του γλυκού γεμάτο αλάτι
    200 γρ.καρύδια χοντροκομμένα
    χλιαρό νερό νερό όσο πάρει

    Εκτέλεση

    Βάζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη μαζί με το αλάτι.
    Λυώνουμε σε μία κούπα με λίγο χλιαρό νερό τη μαγιά, τη ρίχνουμε στο αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.
    Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι,ανακατεύουμε, ρίχνουμε λίγο λίγο το νερό και αρχίζουμε να ζυμώνουμε 15-20 λεπτά, μέχρι να γίνει η ζύμη ελαστική.

    Προσθέτουμε τα καρύδια και ζυμώνουμε για λίγο μέχρι να ενσωματωθουν με τη ζύμη.
    Σκεπάζουμε με μία πετσέτα τηζύμη και από πάνω μία κουβέρτα. Την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για 2 περίπου ώρες, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

    Αν η ζύμη είναι έτοιμη, το σημάδι που αφήνει το δακτυλο μας στην επιφάνεια της, όταν τη ζουλίξουμε,δεν χάνεται αμέσως.
    Τη ζυμώνουμε και πάλι για λίγο, την πλάθουμε σε τρία ίσα καρβελάκια ,τα βάζουμε σε 3 φόρμες λαδωμένες και ελάχιστα αλευρωμένες και τα αφήνουμε πάλι να φουσκώσουν.
    Χαράσσουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι σε 2-3 σημεία τα καρβελάκια και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για 10 λεπτά.

    Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ¾ περίπου της ώρας.
    Βγάζουμε το ψωμιά από το φούρνο, τα κτυπάμε στον πάτο και αν ο ήχος που θα ακούσουμε είναι κούφιος τότε ειναι έτοιμα.
    Τα αφήνουμε να κρυώσουν σε μεταλλική σχάρα.

      Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Παρ 17 Μάης 2024 - 7:27