solutions and tips

Καλώς ήρθατε στο solutions forum!

Παρακαλούμε πατήστε "Σύνδεση" και εισάγεται το user name και password για να συνδεθείτε!


Αν δεν έχετε λογαριασμό, πατήστε "Εγγραφή" για να δημιουργήσετε λογαριασμό!

Εγγραφείτε στο φόρουμ, είναι εύκολο και γρήγορο

solutions and tips

Καλώς ήρθατε στο solutions forum!

Παρακαλούμε πατήστε "Σύνδεση" και εισάγεται το user name και password για να συνδεθείτε!


Αν δεν έχετε λογαριασμό, πατήστε "Εγγραφή" για να δημιουργήσετε λογαριασμό!

solutions and tips

Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Γειά σας, Σας ενημερώνουμε πως απο το 2017 έχουμε δημιουργήσει ένα νεο blog. Ένα blog για την Υγεία ,Οικογένεια, Σχέσεις,Διατροφή,Δίαιτα, Διαπαιδαγώγηση,Ψυχολογία, Παράξενα-Ανεξήγητα και πολλά άλλα... Δείτε το.... Δεν χρειάζεται εγγραφή! https://uhfnews.blogspot.gr/

    Ζύμη κουρού για πίτες και για πιτάκια

    sokratis
    sokratis
    Useful member
    Useful member


    Αριθμός μηνυμάτων : 49
    Ηλικία : 43

    Ζύμη κουρού για πίτες και για πιτάκια  Empty Ζύμη κουρού για πίτες και για πιτάκια

    Δημοσίευση από sokratis Τρι 26 Οκτ 2010 - 9:30

    Υλικά

    1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
    3 κουταλάκια του γλυκού ξύδι
    1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
    1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
    1 και ½ ποτήρι του νερού περίπου χλιαρό νερό

    Εκτέλεση

    Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το λάδι, το ξύδι, το αλάτι,το μπέικιν πάουντερ ανακατεύουμε καλά και τρίβουμε τα υλικά, ώστε να γίνουν σαν ψίχουλα. Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί το λιγότερο μισή ώρα.
    Με αυτόν τον τρόπο η ζύμη θα γίνει πιο τραγανή. Κατόπιν ρίχνουμε λίγο λίγο το νερό ανακατεύουμε και ζυμώνουμε, μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακή,χωρίς να κολλάει.
    Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουρασθεί για 30-45 λεπτά.

    Στη συνέχεια, αν θέλουμε να κάνουμε πίτα, χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 μέρη και ανοίγουμε 4 φύλλα, που να προεξέχουν του ταψιού, τα οποία στο τέλος θα τα γυρίσουμε προς τα μέσα σχηματίζοντας κόθρο.
    Σε λαδωμένο ταψί βάζουμε 2 φύλλα λαδωμένα, μετά τη γέμιση, κατόπιν 1 φύλλο λαδωμένο και
    τέλος το τέταρτο φύλλο. Το λαδώνουμε και γυρίζουμε προς τα μέσα τα φύλλα, που προεξέχουν σχηματίζοντας κόθρο. Χαράσσουμε την πίτα και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα περίπου.

    Αν θέλουμε να κάνουμε πιτάκια, παίρνουμε λίγη ζύμη, τόση που να χωράει στη χούφτα μας. Την ανοίγουμε σε στρογγυλό σχήμα με διάμετρο 12-15 εκατοστών, ανάλογα με το πόσο μεγάλο θέλουμε το πιτάκι και το γεμίζουμε με τη γέμιση της αρεσκείας μας.
    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40- 50 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

      Παρόμοια θέματα

      -

      Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Παρ 17 Μάης 2024 - 9:07