solutions and tips

Καλώς ήρθατε στο solutions forum!

Παρακαλούμε πατήστε "Σύνδεση" και εισάγεται το user name και password για να συνδεθείτε!


Αν δεν έχετε λογαριασμό, πατήστε "Εγγραφή" για να δημιουργήσετε λογαριασμό!

Εγγραφείτε στο φόρουμ, είναι εύκολο και γρήγορο

solutions and tips

Καλώς ήρθατε στο solutions forum!

Παρακαλούμε πατήστε "Σύνδεση" και εισάγεται το user name και password για να συνδεθείτε!


Αν δεν έχετε λογαριασμό, πατήστε "Εγγραφή" για να δημιουργήσετε λογαριασμό!

solutions and tips

Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Γειά σας, Σας ενημερώνουμε πως απο το 2017 έχουμε δημιουργήσει ένα νεο blog. Ένα blog για την Υγεία ,Οικογένεια, Σχέσεις,Διατροφή,Δίαιτα, Διαπαιδαγώγηση,Ψυχολογία, Παράξενα-Ανεξήγητα και πολλά άλλα... Δείτε το.... Δεν χρειάζεται εγγραφή! https://uhfnews.blogspot.gr/

    Λαχανόρυζο με καρότα

    sokratis
    sokratis
    Useful member
    Useful member


    Αριθμός μηνυμάτων : 49
    Ηλικία : 43

    Λαχανόρυζο με καρότα  Empty Λαχανόρυζο με καρότα

    Δημοσίευση από sokratis Τρι 26 Οκτ 2010 - 9:27

    Υλικά
    για 6 άτομα

    1 μέτριο λάχανο κομμένο σε πολύ λεπτές λωρίδες
    2 πράσα (μόνο το λευκό μέρος), πλυμένα και κομμένα σε ροδέλες
    3 καρότα, τριμμένα στον τρίφτη του κρεμμυδιού
    1 τριμμένο μήλο
    1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
    ½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
    1 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες πάπρικας (προαιρετικά) ή απλή πάπρικα
    3-4 κόκκοι μπαχάρι
    αλάτι – φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    1 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι Καρολίνα
    2 κουταλιές σούπας μουστάρδα απαλή

    Εκτέλεση

    Βράζουμε άφθονο αλατισμένο νερό και ζεματίζουμε το κομμένο λάχανο για 3 λεπτά.
    Το σουρώνουμε πολύ καλά.
    Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα πράσα, τα καρότα και το λάχανο.
    Αλατίζουμε και μαγειρεύουμε τα λαχανικά για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
    Ρίχνουμε το ρύζι, το μπαχάρι και την πάπρικα (αν βάλουμε).
    Προσθέτουμε βραστό νερό, τόσο ώστε να υπερκαλύψει το περιεχόμενο της κατσαρόλας κατά 2 δάκτυλα.
    Μαγειρεύουμε για 15 λεπτά, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
    Στη συνέχεια προσθέτουμε το τριμμένο μήλο και τη μουστάρδα.
    Μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
    Προσθέτουμε τον άνηθο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

      Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Παρ 17 Μάης 2024 - 8:20