solutions and tips

Καλώς ήρθατε στο solutions forum!

Παρακαλούμε πατήστε "Σύνδεση" και εισάγεται το user name και password για να συνδεθείτε!


Αν δεν έχετε λογαριασμό, πατήστε "Εγγραφή" για να δημιουργήσετε λογαριασμό!

Εγγραφείτε στο φόρουμ, είναι εύκολο και γρήγορο

solutions and tips

Καλώς ήρθατε στο solutions forum!

Παρακαλούμε πατήστε "Σύνδεση" και εισάγεται το user name και password για να συνδεθείτε!


Αν δεν έχετε λογαριασμό, πατήστε "Εγγραφή" για να δημιουργήσετε λογαριασμό!

solutions and tips

Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Γειά σας, Σας ενημερώνουμε πως απο το 2017 έχουμε δημιουργήσει ένα νεο blog. Ένα blog για την Υγεία ,Οικογένεια, Σχέσεις,Διατροφή,Δίαιτα, Διαπαιδαγώγηση,Ψυχολογία, Παράξενα-Ανεξήγητα και πολλά άλλα... Δείτε το.... Δεν χρειάζεται εγγραφή! https://uhfnews.blogspot.gr/

    Συνταγές για ζύμες ψαρέματος

    sokratis
    sokratis
    Useful member
    Useful member


    Αριθμός μηνυμάτων : 49
    Ηλικία : 43

    Συνταγές για ζύμες ψαρέματος Empty Συνταγές για ζύμες ψαρέματος

    Δημοσίευση από sokratis Σαβ 23 Οκτ 2010 - 12:43

    Ένα κομμάτι μπλε τυρί γύρω στα 100 γρ. και 5-6 φέτες ψωμί τοστ χωρίς τις άκρες.
    Τα βάζουμε σε μια σακούλα την κλείνουμε και αρχίζουμε να την πατάμε μέχρι να γίνει
    ένα μείγμα. Να το κάνετε σφιχτό, κτυπάνε πολλά ψάρια, αλλά αν έχει κεφάλους εκεί
    που θα ψαρέψετε με λίγο νεράκι μπορείτε να το μαλακώσετε.

    ΨΩΜΟΤΥΡΙ
    Να ξεκινήσω με την παραδοσιακή συνταγή που δεν την υποτιμά σχεδόν κανένα ψάρι.
    ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ. Ψωμί άσπρο η πολυτελείας [1 φραντζόλα]
    Τυρί τρίμα φέτα με την άλμη της 100 γραμμάρια περίπου]καλό θα είναι να μείνει εκτός ψυγείου για να ξινίσει.
    ΕΚΤΕΛΕΣΗ= Ανοίγουμε το ψωμί στην μέση και καθαρίζουμε καλά την ψίχα και την βάζουμε σε ένα μπολ. Μέσα στο μπολ βάζουμε το τυρί με την άλμη ,και αρχίζουμε να ζυμώνουμε μέχρι να ανακατευτεί πολύ καλά και να γίνει ζυμάρι.
    ΠΡΟΣΟΧΗ= Την άλμη την ρίχνουμε λίγη λίγη για να μην βγει νερουλή η ζύμη. Εάν μας ξεφύγει την σκληραίνουμε με τριμμένη φρυγανιά!!
    Την ψαρεύουμε με σαλαγγια σε ότι νούμερο θέλουμε ,αλλά και σε αγγιστρακι!!
    Για του κεφάλους να τονίσω ότι πρέπει να είναι η ζύμη πιο μαλακή γιατί ο κέφαλος δεν δαγκώνει αλλά γλύφει!!

    ΣΑΡΔΕΛΑ
    ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ . Φρέσκια σαρδέλα ημέρας όση μας χρειάζεται Φρυγανιά τριμμένη.
    Παίρνουμε μια σακούλα ,και την ανοίγουμε μπροστά μας, βγάζουμε τα έντερα με το κεφάλι από κάθε σαρδέλα και τα τοποθετούμε στη σακούλα γιατί θα τα φυλαξουμε για μαλάγρα!!
    Παίρνουμε το ψαχνό από την σαρδέλα αφαιρώντας το κεντρικό κόκκαλο με την ουρά και το βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ. Αφού τελειώσουμε το καθάρισμα ,αρχίζουμε και πολτοποιούμε τα κομμάτια με το χέρι ζυμώνοντας τα. Κατόπιν σφίγγουμε με την φρυγανιά την ζύμη μας μέχρι το σημείο που θέλουμε.
    Τα απομεινάρια τα ρίχνουμε για μαλάγρα στο σημείο που θα ψαρέψουμε
    ΖΥΜΗ ΜΕ ΚΟΠΑΝΙΣΤΗ
    1/4 κοπανιστή +μια κουταλιά λάδι από τα παστά που πουλάνε στα σούπερ μάρκετ από επάνω από τον κεσέ , (το ζητάμε ευγενικά να μας βάλουν από μια κουταλιά) δίνουν σίγουρα όταν αγοράσουμε την κοπανιστή!!
    2 φραντζόλες ψωμί πολυτελείας την ψίχα και τριμμένη φρυγανιά . Τα ζυμώνουμε όλα μαζί και σφίγγουμε με φρυγανιά όσο θέλουμε.


    ΖΥΜΗ ΤΥΡΙΩΝ
    [καταπληκτική σε σαργούς κεφάλους σπάρους τσιπούρες κλπ]
    Τα συστατικά είναι
    ΑΛΕΥΡΙ ΟΣΟ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ- ΧΑΛΑΣΜΕΝΟ ΤΡΙΜΑ ΦΕΤΑΣ-ΑΛΑΤΙ-ΤΡΙΓΩΝΑ ΤΥΡΑΚΙΑ-ΤΥΡΙ ΕΝΤΑΜ ΤΡΙΜΜΕΝΟ-ΤΥΡΙ ΡΟΚΦΟΡ-ΕΝΑ ΦΛΙΤΖΑΝΑΚΙ ΤΟΥ ΚΑΦΕ ΑΛΜΗ-ΔΥΟ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΣΚΟΝΗ-ΜΙΣΟ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΣΚΟΡΔΟ ΣΚΟΝΗ-ΜΙΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΓΑΛΑ ΕΒΑΠΟΡΕ!!! ( ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΥΡΙΑ ΣΕ ΜΙΣΟ ΚΙΛΟ ) .
    Καλό είναι τα τυριά να είναι μερικές μέρες εκτός ψυγείου για να βρωμάνε έντονα!!
    Τα ζυμώνουμε πολύ καλά προσθέτοντας αλεύρι και καλή επιτυχία
    Υ.Γ Αντί για αλεύρι μπορούμε να προσθέσουμε ψίχα ψωμιού πολυτελείας, και να σφίξουμε πάντα με τριμμένη φρυγανιά !!


    ΖΥΜΗ ΑΠΟ ΜΥΔΙΑ
    Ανοίγουμε προσεκτικά τα μύδια και βγάζουμε το ψαχνό τους.
    Τα βάζουμε στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε καλά.
    Προσθέτουμε φρυγανιά να σφίξει η ζύμη όσο την θέλουμε!!
    Υ.Γ [πάρα πολύ καλό δόλωμα απίκο]για σαργοσπαροειδη!!


    ZΥMH ΓΙΑ ΜΕΛΑΝΟΥΡΙΑ- ΑΠΛΟ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΟ
    Βρέχουμε ψωμί μπαγιάτικο και το στύβουμε πολύ καλά!
    Μετά το ζυμώνουμε πολύ καλά και το σφίγγουμε με πίτουρο!

    Eνα πολύ καλό ζυμάρι για το απίκο είναι το εξής :
    ΥΛΙΚΑ
    7 ποτήρια του νερού αλεύρι
    1 ποτήρι του νερού νερό
    1 τυράκι λάβας τυρί τρίγωνο
    1 κουτάλι σούπας βούτυρο μαλακό
    5 κουταλιές σούπας ζάχαρη
    ΕΚΤΕΛΕΣΗ
    Σε ένα τηγάνι που έχουμε ζεστάνει το νερό ρίχνουμε το βούτυρο να λιώσει μετά το λάβας τυρί την ζάχαρη και ξανακατέβουμε σε χαμηλή φωτιά ώστε τα υλικά να γίνουν ένα έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα κατά προτίμηση. ΣΗΜΕΙΩΣΗ
    Το πόσο σφικτό ή μαλακό θα γίνει το ζυμάρι μας εξαρτάται αρχικά από το είδος ψαριών που θα αναζητήσουμε καθώς και από το αν θα χρησιμοποιήσουμε αγκίστρι ή σαλαγκιά αυτό μπορούμε να το πετύχουμε με λιγότερο ή περισσότερο νερό και με λιγότερο ή περισσότερο ψήσιμο
    Υ.Γ. Αφήστε και κανένα κέφαλο να ζήσει με το συγκεκριμένο ζυμάρι αξίζει πιστεύω να πω ότι εάν ο τόπος κρατά γερμανούς θα έχετε στο τέλος μια καταπληκτική τηγανιά από αυτά τα πολύ νόστιμα ψάρια
    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ



    Ζύμη με ζάχαρη μόνο για σαργούς
    Η ζύμη είναι δοκιμασμένη με τέλεια αποτελέσματα.
    Τρόπος παρασκευής: Ανακατεύουμε ζάχαρη με νερό σε αναλογία 2 προς 1 δηλαδή 2 ζάχαρη 1 νερό. Το νερό πρέπει να είναι ζεστό για να διαλυθεί καλά η ζάχαρη. Στο διάλυμα αυτό προσθέτουμε αλεύρι τόσο ώστε να γίνει το ζυμάρι. το ζυμάρι θα είναι επιτυχημένο αν βγει σφικτό.
    Η ζύμη αυτή έχει δύο πλεονεκτήματα αντέχει στο νερό για πολύ ώρα και έχει έντονο άσπρο χρώμα. όσο και αν σας φανεί παράξενο τραβάει τους σαργούς σαν τρελούς μόνο σε συνθήκες θαλασσοταραχής εκεί άλλωστε ψαρεύομαι και τους σαργούς. Αν θέλουμε να κάνουμε την ζύμη ακόμη πιο σφικτή μπορούμε να την απλώσουμε σε ένα τηγάνι και να την ζεστάνουμε λίγο. Ζάχαρη μπορούμε να βάλουμε και λίγο περισσότερη από την ποσότητα που ανέφερα.

    καπετάνιοι εμπειρία μου και αν θέλετε δοκιμάστε την στις ζύμες αντί να βάζετε σαρδέλα κάντε δόκιμη με ένα κορδελάκι κονσέρβα του λαδιού . μαζί με ένα μέρος του λαδιού που έχει μέσα. προσοχή όχι με πιπεριά ....σκέτο του λαδιού

      Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Παρ 17 Μάης 2024 - 7:51