solutions and tips

Καλώς ήρθατε στο solutions forum!

Παρακαλούμε πατήστε "Σύνδεση" και εισάγεται το user name και password για να συνδεθείτε!


Αν δεν έχετε λογαριασμό, πατήστε "Εγγραφή" για να δημιουργήσετε λογαριασμό!

Εγγραφείτε στο φόρουμ, είναι εύκολο και γρήγορο

solutions and tips

Καλώς ήρθατε στο solutions forum!

Παρακαλούμε πατήστε "Σύνδεση" και εισάγεται το user name και password για να συνδεθείτε!


Αν δεν έχετε λογαριασμό, πατήστε "Εγγραφή" για να δημιουργήσετε λογαριασμό!

solutions and tips

Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Γειά σας, Σας ενημερώνουμε πως απο το 2017 έχουμε δημιουργήσει ένα νεο blog. Ένα blog για την Υγεία ,Οικογένεια, Σχέσεις,Διατροφή,Δίαιτα, Διαπαιδαγώγηση,Ψυχολογία, Παράξενα-Ανεξήγητα και πολλά άλλα... Δείτε το.... Δεν χρειάζεται εγγραφή! https://uhfnews.blogspot.gr/

    Τούρτα με σοκολάτα γάλακτος

    solutions
    solutions
    Admin
    Admin


    Αριθμός μηνυμάτων : 344
    Ηλικία : 39

    Τούρτα με σοκολάτα γάλακτος Empty Τούρτα με σοκολάτα γάλακτος

    Δημοσίευση από solutions Παρ 8 Οκτ 2010 - 17:46

    Τούρτα με σοκολάτα γάλακτος




    Υλικά

    Για τη βάση


    * 6 ασπράδια αυγών

    * 180 γρ. ζάχαρη

    * 6 κρόκοι αυγών

    * 180 γρ. αλεύρι

    * 20 γρ. κορν φλάουρ

    * 20γρ. κακάο


    Για τη μους


    * 120 γρ. κρέμα γάλακτος

    * 60 γρ. ζάχαρη

    * 120 γρ. γάλα

    * 8 κρόκοι αυγών

    * 450 γρ. κρέμα γάλακτος κτυπημένη ελαφρά

    * 450 γρ. σοκολάτα γάλατκος λιωμένη

    * 2 φύλλα ζελατίνας


    Για την επικάλυψη


    * 100 γρ. κρέμα γάλακτος

    * 10 γρ. μέλι

    * 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα




    Προετοιμασία


    Χτυπάμε τους κρόκους με 150 γρ. ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.

    Χτυπάμε αλλού τα ασπράδια μαρέγκα και προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη.

    Τοποθετούμε τη μισή μαρέγκα στο μίγμα των κρόκων, ρίχνουμε το κακάο, το κορν φλάουρ και το αλεύρι ανακατεύοντας απαλά. Προσθέτουμε την υπόλοιπη μαρέγκα.

    Απλώνουμε το μίγμα σε μία λαδόκολα, σε πάχος 1 εκατοστό, και ψήνουμε για 8 - 10 λεπτά στους 220 βαθμούς.

    Αφού κρυώσει το γυρίζουμε ανάποδα και αφαιρούμε τη λαδόκολα. Κόβουμε μία λωρίδα πλάτους 8 εκατοστών και την τοποθετούμε γύρω σε ένα στεφάνι τούρτας, διαμέτρου 20 εκατοστών. Κόβουμε την υπόλοιπη βάση σε 2 δίσκους διαμέτρου 18 εκατοστών. Τοποθετούμε τον έναν μέσα στο δαχτυλίδι.

    Ετοιμάζουμε τη μους ως εξής: Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος. Χτυπάμε καλά τους κρόκους και τη ζάχαρη. Πριν πάρει βράση το γάλα, το ρίχνουμε στο μείγμα των κρόκων, ανακατεύουμε καλά και το αδειάζουμε ξανά στην κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς για να μη βράσει.

    Ρίχνουμε τα φύλλα ζελατίνας, αφού τα έχουμε μαλακώσει πρηγουμένως σε κρύο νερό. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει ανακατεύοντας. Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα γάλακτος και όταν αρχίζει να πήζει ρίχνουμε και τα 450 γρ, κρέμας γάλακτος.

    Βάζουμε τη μισή ποσότητα του μίγματος μέσα στο δαχτυλίδι. Τοποθετούμε τον άλλο δίσκο και συνεχίζουμε με την υπόλοιπη κρέμα.

    Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για 5 ώρες. Αφαιρούμε τα δαχτυλίδια και γαρνίρουμε το μίγμα της επικάλυψης που έχουμε ετοιμάσει προηγουμένως. δηλαδή λιωμένη σοκολάτα κουβερτούρα σε μπεν μαρί με κρέμα γάλακτος και λίγο μέλι.

      Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Τετ 8 Μάης 2024 - 0:07