Παγωτό σοκολάτα με Πτι-μπερ
Παρουσίαση
Πρόκειται για ένα εύκολο παγωτό σοκολάτα, που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους. Τα μεγάλα ατου της συνταγής αυτής είναι οτι δεν κρυσταλώνει, δεν χρειάζεται παγωτομηχανή, γίνεται γρήγορα και χωρίς κόπο και δίνει 2 λίτρα παγωτό.
Υλικά
1 κουτί γάλα εβαπορέ
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
1 κονσέρβα σαντιγύ Morfat
3 βανίλιες
3/4 του πακέτου μπισκότα Πτι-μπερ
250 γραμ. κουβερτούρα
Προαιρετικά: 1 φακελάκι σταγόνες κουβερτούρας
Εκτέλεση
Αδειάζετε σε μπωλ βαθύ τα δύο γάλατα, την κουβερτούρα, τις βανίλιες και την σαντιγύ και τα χτυπάτε με το μίξερ χειρός στην δυνατή ταχύτητα για περίπου 10 λεπτά. Βάζετε το μπωλ με το μίγμα του παγωτού στην συντήρηση και το αφήνετε για 30 λεπτά.
Μέχρι να βγάλετε το μίγμα από την συντήρηση σπάτε τα μπισκότα σε κομματάκια (περίπου στο μέγεθος του μεγάλου σας νυχιού) και λιώνετε στα μικροκύματα ή σε μπαιν μαρί την σοκολάτα.
Αφού περάσει η μισή ώρα βγάζετε το μίγμα του παγωτού από την συντήρηση και το ξαναχτυπάτε στο μίξερ για άλλα 10 λεπτά, στη δυνατή ταχύτητα. Ρίχνετε τη λιωμένη σοκολάτα και χτυπάτε εως ότου το μίγμα έχει ομοιόμορφο χρώμα. Στη συνέχεια το αδειάζετε σε μπωλ, ρίχνετε τα κομμένα μπισκότα και εάν θέλετε και τις σταγόνες κουβερτούρας και ανακατεύετε να πάνε παντού. Βάζετε στην κατάψυξη και το αφήνετε να παγώσει.
Συμβουλή: Ετοιμάστε το παγωτό από το βράδυ έτσι ώστε το πρωί να έχει παγώσει εντελώς.