solutions and tips

Καλώς ήρθατε στο solutions forum!

Παρακαλούμε πατήστε "Σύνδεση" και εισάγεται το user name και password για να συνδεθείτε!


Αν δεν έχετε λογαριασμό, πατήστε "Εγγραφή" για να δημιουργήσετε λογαριασμό!

Εγγραφείτε στο φόρουμ, είναι εύκολο και γρήγορο

solutions and tips

Καλώς ήρθατε στο solutions forum!

Παρακαλούμε πατήστε "Σύνδεση" και εισάγεται το user name και password για να συνδεθείτε!


Αν δεν έχετε λογαριασμό, πατήστε "Εγγραφή" για να δημιουργήσετε λογαριασμό!

solutions and tips

Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Γειά σας, Σας ενημερώνουμε πως απο το 2017 έχουμε δημιουργήσει ένα νεο blog. Ένα blog για την Υγεία ,Οικογένεια, Σχέσεις,Διατροφή,Δίαιτα, Διαπαιδαγώγηση,Ψυχολογία, Παράξενα-Ανεξήγητα και πολλά άλλα... Δείτε το.... Δεν χρειάζεται εγγραφή! https://uhfnews.blogspot.gr/

    Tips για το σπίτι

    Admin
    Admin
    Admin
    Admin


    Αριθμός μηνυμάτων : 163
    Ηλικία : 46

    Tips για το σπίτι Empty Tips για το σπίτι

    Δημοσίευση από Admin Τρι 5 Οκτ 2010 - 22:30

    Tips για το σπίτι 1910
    * Για τον βουλωμένο νεροχύτη σας ρίξτε στην τρύπα του νεροχύτη ή του νιπτήρα, 1 φλιτζάνι μαγειρική σόδα και στην συνέχεια 1 φλιτζάνι ξύδι.
    Βάλτε την τάπα και αφήστε το να δράσει για μισή έως μία ώρα η και όλη την νύχτα αν δεν ξεβουλώνει.
    Βγάλτε την τάπα και ρίξτε αρκετή ποσότητα βραστό νερό

    *Μπορείτε να αποφύγετε τα πιτσίλισμα του φούρνου με λάδια και λίπη, όταν ψήνεται κρέας ή ψάρι στο γκριλ, ρίχνοντας χοντρό αλάτι μέσα στο ταψί που βάζετε από κάτω.

    *Για να πλύνετε πιο εύκολα το σφουγγάρι της κουζίνας , μπορείτε να το βάλετε στο πλυντήριο των πιάτων, σε κάποιο πρόγραμμα χαμηλής θερμοκρασίας.

    *Αν δυσκολεύεστε να βγάλετε τον φελλό από ένα μπουκάλι, τυλίξτε το λαιμό του μπουκαλιού για λίγα δευτερόλεπτα με ένα ζεστό πανί . Ο φελλός θα βγει εύκολα και ατόφιος.

    *Για γυαλιστερά ασημικά, τυλίξτε τα σε αλουμινόχαρτο και βάλτε τα να βράσουν σε μια μεγάλη κατσαρόλα γεμάτη νερό με αλάτι . Η χημική αντίδραση απομακρύνει τους λεκέδες από την οξείδωση του ασημιού.

    *Έχετε μυρμήγκια στο σπίτι? Ψεκάστε με χυμό λεμονιού όπου δείτε τα μυρμήγκια να μπαίνουν. Τα μυρμήγκια και οι κατσαρίδες δεν αντέχουν τη μυρωδιά του χυμού του λεμονιού.

    *Πριν ξεκινήσετε να καθαρίζετε ψάρια ή κρεμμύδια περάστε τα δάχτυλά σας με αλάτι. Δεν θα κολλάνε μετά το καθάρισμα και δεν θα μυρίζουν δυσάρεστα.

    *Αν χρειάζεται να ξεπαγώνετε τον καταψύκτη σας συχνά, σημειώστε έναν τρόπο, που θα κάνει τη ζωή σας πολύ πιο εύκολη. Όταν τον ξεπαγώσετε, αλείψτε ή ψεκάστε τον με λίγο φυτικό λάδι. Ο πάγος θα βγαίνει σχεδόν μόνος του μετά.

    *Αν βάλετε ένα αλουμινόχαρτο κάτω από το κάλυμμα της σιδερώστρας σας, το σιδέρωμά σας θα γίνεται πιο γρήγορα, αφού το σίδερο θα καίει περισσότερο! και η θερμοκρασία θα διατηρείται επί μακρότερον.

    *Αποφύγετε την ναφθαλίνη για να φυλάξετε τα ρούχα σας από τον σκόρο. (Είναι καρκινογόνος ουσία).
    Βάλτε ανάμεσα στα ρούχα, τσέπες κλπ., ολόκληρα κομμάτια από το εξαίσιο μπαχαρικό, το γαρύφαλλο αποτελεσματικό, ασφαλές, και μυρωδάτο.

    *Αν φυλάξετε τα κεριά στο ψυγείο μερικές ώρες πριν τα ανάψετε, διαρκούν πολύ περισσότερο.

    *Κερί που έσταξε σε κηροπήγια ή άλλα αντικείμενα, βγαίνει πολύ εύκολα, αν τα τοποθετήσετε στη κατάψυξη μερικές ώρες.

    *Το χειμώνα που ανάβει το καλοριφέρ , τοποθετήστε πάνω ένα μικρό γυάλινο μπολ με νερό και λίγο ξίδι .Το ξίδι "διαλύει " τις μυρωδιές του τσιγάρου και κάνει πιο υγιεινή την ατμόσφαιρα.

    *Διατηρείστε τα λουλούδια στο βάζο σας φρέσκα και δροσερά επί μεγάλο διάστημα με ένα μείγμα όπως: σε ένα λίτρο νερού, διαλύστε δύο κουταλιές της σούπας ζάχαρη και δύο κουταλιές λευκό ξύδι η προσθέστε στο νερό τους λίγο χυμό λεμονιού .

    *Αν το γκαζόν σας σε κάποιο σημείο έχει κιτρινίσει , ένας απλός τρόπος για να ξανά πρασινίσει είναι να ραντίσετε τη συγκεκριμένη περιοχή με μπίρα .
    Τα σακχαρώδη ένζυμα της μπίρας δυναμώνουν το γρασίδι και καταπολεμούν τους μύκητες , που τυχόν αναπτύσσονται και σταδιακά το ξεραίνουν.

    *Τα τζάμια σας θα αστράψουν κυριολεκτικά , αν τα τρίψετε με ένα πανάκι βουτηγμένο σε άσπρο ξίδι ή κρύο τσάι ( χωρίς ζάχαρη !!) .
    Η βρεγμένη εφημερίδα είναι επίσης πολύ αποτελεσματική φτάνει να διαλέξετε την σωστή ποιότητα χαρτιού,
    Οι ιλουστρασιόν εφημερίδες με γλασέ χαρτί δεν προσφέρονται γι' αυτή τη δουλειά .

      Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Παρ 17 Μάης 2024 - 6:17