ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
ΥΛΙΚΑ
200 γρ. πρόβειο βούτυρο
80 γρ. άχνη ζάχαρη
100 γρ. αμύγδαλο σκόνη καβουρδισμένο
260 γρ. αλεύρι
20 γρ. κακάο
Για το γλάσο:
200 γρ. άχνη ζάχαρη
5 γρ. κακάο
ασπράδι από 1 μικρό αβγό
1 κουτ. του γλυκού χυμός λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τοποθετείτε όλα μαζί τα υλικά στο μίξερ ή σε ένα μπολ και τα ζυμώνετε. Όπως το ζυμάρι είναι μαλακό, το απλώνετε σε μία λαδόκολλα σε πάχος 1-1,5 εκ. και το αφήνετε στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί.
Κατόπιν το κόβετε σε διάφορα σχήματα με κουπ-πατ. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 15 λεπτά.
Ετοιμάζετε το γλάσο ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί και με ένα πινέλο γλασάρετε τους κουραμπιέδες όταν κρυώσουν. Τους διατηρείτε σε μεταλλικό κουτί.
ΥΛΙΚΑ
200 γρ. πρόβειο βούτυρο
80 γρ. άχνη ζάχαρη
100 γρ. αμύγδαλο σκόνη καβουρδισμένο
260 γρ. αλεύρι
20 γρ. κακάο
Για το γλάσο:
200 γρ. άχνη ζάχαρη
5 γρ. κακάο
ασπράδι από 1 μικρό αβγό
1 κουτ. του γλυκού χυμός λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τοποθετείτε όλα μαζί τα υλικά στο μίξερ ή σε ένα μπολ και τα ζυμώνετε. Όπως το ζυμάρι είναι μαλακό, το απλώνετε σε μία λαδόκολλα σε πάχος 1-1,5 εκ. και το αφήνετε στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί.
Κατόπιν το κόβετε σε διάφορα σχήματα με κουπ-πατ. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 15 λεπτά.
Ετοιμάζετε το γλάσο ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί και με ένα πινέλο γλασάρετε τους κουραμπιέδες όταν κρυώσουν. Τους διατηρείτε σε μεταλλικό κουτί.