Νόστιμες αυγοφέτες με μέλι και κανέλα
Αν έχεις αποφασίσει αυτή τη φορά να ετοιμάσεις ένα διαφορετικό πρωινό που θα ενθουσιάσει όλη την οικογένεια και ιδιαίτερα τα μικρά σου, δεν έχεις παρά να δοκιμάσεις να φτιάξεις νόστιμες αυγοφέτες με μέλι και κανέλα.
Μία εύκολη συνταγή που θα χρειαστείς λίγο χρόνο για να την πετύχεις. Υλικά που θα χρειαστείς:
4-6 φέτες ψωμί ψημένο στην τοστιέρα ή στο γκριλ
2 αυγά χτυπημένα με 1 κ.σ. νερό ή γάλα
1 πιάτο βαθύ γεμάτο με φρέσκο γάλα
1 φλ. τσαγιού μέλι
κανέλα σε σκόνη
1/2 φλ. τσαγιού λάδι για τηγάνισμα Εκτέλεση: Αρχικά, χτύπησε καλά τα αυγά με το νερό ή με το γάλα. Στη συνέχεια, πάρε μία φέτα ψωμί και άφησέ τη για μερικά δευτερόλεπτα στο βαθύ πιάτο με το γάλα, ώστε να απορροφήσει αρκετό. Αμέσως μετά βούτηξέ τη στο μείγμα με τα αυγά.
Ζέστανε το μισό ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και τηγάνισε τις αυγοφέτες για περίπου 2 λεπτά από την κάθε πλευρά. Μόλις τις βγάλεις από το τηγάνι, τοποθέτησέ τις πάνω σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το περιττό λάδι.
Συνέχισε με τις επόμενες αυγοφέτες και μόλις είναι έτοιμες τοποθέτησέ τις σε μία πιατέλα για να τις περιχύσεις με το μέλι και να τις πασπαλίσεις με τη σκόνη κανέλας.
Αν έχεις αποφασίσει αυτή τη φορά να ετοιμάσεις ένα διαφορετικό πρωινό που θα ενθουσιάσει όλη την οικογένεια και ιδιαίτερα τα μικρά σου, δεν έχεις παρά να δοκιμάσεις να φτιάξεις νόστιμες αυγοφέτες με μέλι και κανέλα.
Μία εύκολη συνταγή που θα χρειαστείς λίγο χρόνο για να την πετύχεις. Υλικά που θα χρειαστείς:
4-6 φέτες ψωμί ψημένο στην τοστιέρα ή στο γκριλ
2 αυγά χτυπημένα με 1 κ.σ. νερό ή γάλα
1 πιάτο βαθύ γεμάτο με φρέσκο γάλα
1 φλ. τσαγιού μέλι
κανέλα σε σκόνη
1/2 φλ. τσαγιού λάδι για τηγάνισμα Εκτέλεση: Αρχικά, χτύπησε καλά τα αυγά με το νερό ή με το γάλα. Στη συνέχεια, πάρε μία φέτα ψωμί και άφησέ τη για μερικά δευτερόλεπτα στο βαθύ πιάτο με το γάλα, ώστε να απορροφήσει αρκετό. Αμέσως μετά βούτηξέ τη στο μείγμα με τα αυγά.
Ζέστανε το μισό ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και τηγάνισε τις αυγοφέτες για περίπου 2 λεπτά από την κάθε πλευρά. Μόλις τις βγάλεις από το τηγάνι, τοποθέτησέ τις πάνω σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το περιττό λάδι.
Συνέχισε με τις επόμενες αυγοφέτες και μόλις είναι έτοιμες τοποθέτησέ τις σε μία πιατέλα για να τις περιχύσεις με το μέλι και να τις πασπαλίσεις με τη σκόνη κανέλας.