solutions and tips

Καλώς ήρθατε στο solutions forum!

Παρακαλούμε πατήστε "Σύνδεση" και εισάγεται το user name και password για να συνδεθείτε!


Αν δεν έχετε λογαριασμό, πατήστε "Εγγραφή" για να δημιουργήσετε λογαριασμό!

Εγγραφείτε στο φόρουμ, είναι εύκολο και γρήγορο

solutions and tips

Καλώς ήρθατε στο solutions forum!

Παρακαλούμε πατήστε "Σύνδεση" και εισάγεται το user name και password για να συνδεθείτε!


Αν δεν έχετε λογαριασμό, πατήστε "Εγγραφή" για να δημιουργήσετε λογαριασμό!

solutions and tips

Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Γειά σας, Σας ενημερώνουμε πως απο το 2017 έχουμε δημιουργήσει ένα νεο blog. Ένα blog για την Υγεία ,Οικογένεια, Σχέσεις,Διατροφή,Δίαιτα, Διαπαιδαγώγηση,Ψυχολογία, Παράξενα-Ανεξήγητα και πολλά άλλα... Δείτε το.... Δεν χρειάζεται εγγραφή! https://uhfnews.blogspot.gr/

    Πικάντικα κριτσίνια με τυρί

    chef
    chef
    Super member
    Super member


    Αριθμός μηνυμάτων : 205
    Ηλικία : 43

    Πικάντικα κριτσίνια με τυρί  Empty Πικάντικα κριτσίνια με τυρί

    Δημοσίευση από chef Πεμ 14 Οκτ 2010 - 13:37

    Θα χρειαστείτε (για 32 κριτσίνια)

    • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 1 φλιτζάνι τριμμένη πικάντικη κεφαλογραβιέρα
    • 1½ κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
    • 1/2 κουταλάκι φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
    • 1/2 κουταλάκι αλάτι
    • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
    • 1/2 φλιτζάνι και 2 κουταλιές παγωμένο νερό
    • 1/4 κουταλάκι πάπρικα
    • 1½ κουταλάκι χοντρό αλάτι (προαιρετικά)

    Σκεύη και εργαλεία

    • Μπλέντερ (με μεταλλικό μαχαίρι)
    • 2 μεγάλα ταψιά
    • 1 πλάστη
    • 1 κοφτερό μαχαίρι
    • 1 πινέλο λαδώματος


    Εκτέλεση

    1. Βάζουμε το φούρνο να προθερμαίνεται στους 180° C και ύστερα λαδώνουμε καλά με ελαιόλαδο 2 μεγάλα ταψιά.
    2. Aναμειγνύουμε στο μπλέντερ το αλεύρι, το τυρί, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, το πιπέρι και την πάπρικα.
    3. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και αναμειγνύουμε ξανά, ώστε η ζύμη να μοιάζει με βρεγμένα πίτουρα.
    4. Σταδιακά προσθέτουμε στο μπλέντερ κρύο νερό και αναμειγνύουμε μέχρι να σχηματιστεί μια μπάλα ζύμης γύρω από τα μαχαίρια του μπλέντερ.
    5. Αλευρώνουμε καλά μια καθαρή επιφάνεια, ζυμώνουμε λίγο την μπάλα της ζύμης και, με ένα μακρύ πλάστη που αλευρώνουμε κάθε τόσο, ανοίγουμε ένα φύλλο παραλληλόγραμμο με πλάτος 45 εκ. και μήκος 25 εκ.
    6. Ξεκινώντας από το πλάτος, κόβουμε 16 λωρίδες με φάρδος 2,5 εκ. Ύστερα τις κόβουμε στη μέση.
    7. Διαμορφώνουμε με τα χέρια μας κάθε λωρίδα σε ένα μακρύ κριτσίνι.
    8. Μεταφέρουμε τα κριτσίνια στα ταψιά, τα αλείφουμε με άφθονο ελαιόλαδο και, αν θέλουμε, τα πασπαλίζουμε με το χοντρό αλάτι.
    9. Τα ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να γίνουν «χρυσά» και τραγανά (περίπου για 15-20 λεπτά), τα αφήνουμε σε μια σχάρα να κρυώσουν και τα φυλάμε σε ένα αεροστεγές κουτί. Διατηρούνται για 3 ημέρες.

      Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Τετ 15 Μάης 2024 - 0:47