200 γραμ φρέσκα φύλλα σπανακιού
6 ραπανάκια κομμένα σε φέτες
2 κλωναράκια σέλερυ ψιλοκομμένου και αν δεν βρείτε κόψτε σέλινο
3 κουταλιές σούπας καβουρδισμένο σουσάμι
για την σος
1 κουταλιά σούπας μπαλσάμικο
1 κουταλιά σούπας κόκκινο κρασί
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
½ κουταλίτσα ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι
Ετοιμάστε την σος κτυπώντας όλα τα υλικά στο μπλέντερ.
Σ’ ένα μπολ βάλτε τα φύλλα σπανακιού, το κομμένο σέλερι και τις φέτες από τα ραπανάκια.
Ρίξτε την ½ σος και ανακατέψτε καλά.
Βάλτε το σύνολο στην σαλατιέρα. Πασπαλίστε με το σουσάμι και ρίξτε την υπόλοιπη σάλτσα.
Tips Εδώ θα πηγαίνανε πολύ ωραία και μερικές φρέσκιες φράουλες και λίγα κρουτόν (τηγανητά ψωμάκια) και το κατακαλόκαιρο μερικά μπαλάκια από πεπόνι.
6 ραπανάκια κομμένα σε φέτες
2 κλωναράκια σέλερυ ψιλοκομμένου και αν δεν βρείτε κόψτε σέλινο
3 κουταλιές σούπας καβουρδισμένο σουσάμι
για την σος
1 κουταλιά σούπας μπαλσάμικο
1 κουταλιά σούπας κόκκινο κρασί
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
½ κουταλίτσα ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι
Ετοιμάστε την σος κτυπώντας όλα τα υλικά στο μπλέντερ.
Σ’ ένα μπολ βάλτε τα φύλλα σπανακιού, το κομμένο σέλερι και τις φέτες από τα ραπανάκια.
Ρίξτε την ½ σος και ανακατέψτε καλά.
Βάλτε το σύνολο στην σαλατιέρα. Πασπαλίστε με το σουσάμι και ρίξτε την υπόλοιπη σάλτσα.
Tips Εδώ θα πηγαίνανε πολύ ωραία και μερικές φρέσκιες φράουλες και λίγα κρουτόν (τηγανητά ψωμάκια) και το κατακαλόκαιρο μερικά μπαλάκια από πεπόνι.