solutions and tips

Καλώς ήρθατε στο solutions forum!

Παρακαλούμε πατήστε "Σύνδεση" και εισάγεται το user name και password για να συνδεθείτε!


Αν δεν έχετε λογαριασμό, πατήστε "Εγγραφή" για να δημιουργήσετε λογαριασμό!

Εγγραφείτε στο φόρουμ, είναι εύκολο και γρήγορο

solutions and tips

Καλώς ήρθατε στο solutions forum!

Παρακαλούμε πατήστε "Σύνδεση" και εισάγεται το user name και password για να συνδεθείτε!


Αν δεν έχετε λογαριασμό, πατήστε "Εγγραφή" για να δημιουργήσετε λογαριασμό!

solutions and tips

Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Γειά σας, Σας ενημερώνουμε πως απο το 2017 έχουμε δημιουργήσει ένα νεο blog. Ένα blog για την Υγεία ,Οικογένεια, Σχέσεις,Διατροφή,Δίαιτα, Διαπαιδαγώγηση,Ψυχολογία, Παράξενα-Ανεξήγητα και πολλά άλλα... Δείτε το.... Δεν χρειάζεται εγγραφή! https://uhfnews.blogspot.gr/

    Σαλάτα Μεξικάνικη

    chef
    chef
    Super member
    Super member


    Αριθμός μηνυμάτων : 205
    Ηλικία : 43

    Σαλάτα Μεξικάνικη  Empty Σαλάτα Μεξικάνικη

    Δημοσίευση από chef Τετ 13 Οκτ 2010 - 19:17

    Υλικά για την σαλάτα

    1 ντομάτα ξεφλουδισμένη και ξεσποριασμένη
    3 φρέσκα κρεμμυδάκια πλυμένα και καθαρισμένα
    5 φύλλα iceberg άισμπεργκ(είδος μαρουλιού)
    100 γραμ τριμμένη κεφαλογραβιέρα
    30 τεμ τσιπς καλαμποκιού (nachos)
    1 κουταλιά λεμόνι
    2 κουταλιές λάδι
    αλάτι, πιπέρι
    υλικά για το γκουακαμόλε (dip αβοκάντο)
    2 αβοκάντο ώριμα
    1 μικρό κρεμμύδι λειωμένο στο μίξερ
    χυμό από 1 λεμόνι
    ½ κουταλίτσα σκόνη καυτερής πιπεριάς
    αλάτι, πιπέρι
    υλικά για τον καβουρδισμένο κιμά
    300 γραμ μοσχαρίσιο κιμά
    1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
    2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
    1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
    αλάτι, πιπέρι


    Ετοιμάστε το γκουακαμόλε. Βάλτε όλα τα υλικά μέσα στο μπλέντερ και κτυπείστε τα καλά μέχρι να γίνουν ένας ομοιογενής πολτός. Σερβίρετέ τον σ’ ένα μικρό μπολ που θα μπει δίπλα στην σαλάτα.
    Ετοιμάστε τον κιμά. Σ’ ένα τηγάνι βάλτε το λάδι και σοτάρετε καλά το κρεμμύδι. Ρίξτε τον κιμά και συνεχίστε το σοτάρισμα ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να ενσωματωθεί το κρεμμύδι με τον κιμά. Αλατίστε πιπερώστε και σβήστε με το κρασί. Αφήστε να μαγειρευτούν τα υλικά μέχρι να στεγνώσει ο κιμάς.
    Σερβίρετε την σαλάτα σε μεγάλη ανοικτή πιατέλα.
    Ψιλοκόψτε το κρεμμυδάκι.
    Κάντε τις ντομάτες κυβάκια και ψιλοκόψτε το iceberg. Ανακατεύετε τα όλα μαζί σ’ ένα μπολ μαζί με το λάδι, το λεμόνι, αλάτι και πιπέρι και αδειάστε τα στην πιατέλα δίπλα βάλτε τον καβουρδισμένο κιμά.
    Πασπαλίστε το σύνολο με το τριμμένο τυρί. Βάλτε τριγύρω τα τσίπς καλαμποκιού και όπως ήδη είπαμε δίπλα να έχετε το μπολ με το γκουακαμόλε (dip με βάση το αβοκάντο).
    Tips Ίσως εδώ θα μπορούσαμε να ανακατέψουμε τον κιμά μαζί με λίγα κόκκινα φασόλια από κονσέρβα. Επίσης πασπαλίστε το σύνολο με τσίλι σε σκόνη.

      Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Κυρ 19 Μάης 2024 - 16:23