solutions and tips

Καλώς ήρθατε στο solutions forum!

Παρακαλούμε πατήστε "Σύνδεση" και εισάγεται το user name και password για να συνδεθείτε!


Αν δεν έχετε λογαριασμό, πατήστε "Εγγραφή" για να δημιουργήσετε λογαριασμό!

Εγγραφείτε στο φόρουμ, είναι εύκολο και γρήγορο

solutions and tips

Καλώς ήρθατε στο solutions forum!

Παρακαλούμε πατήστε "Σύνδεση" και εισάγεται το user name και password για να συνδεθείτε!


Αν δεν έχετε λογαριασμό, πατήστε "Εγγραφή" για να δημιουργήσετε λογαριασμό!

solutions and tips

Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Γειά σας, Σας ενημερώνουμε πως απο το 2017 έχουμε δημιουργήσει ένα νεο blog. Ένα blog για την Υγεία ,Οικογένεια, Σχέσεις,Διατροφή,Δίαιτα, Διαπαιδαγώγηση,Ψυχολογία, Παράξενα-Ανεξήγητα και πολλά άλλα... Δείτε το.... Δεν χρειάζεται εγγραφή! https://uhfnews.blogspot.gr/

    Σελινόριζα αλα πολίτα (από την κουζίνα της Θεσσαλονίκης)

    chef
    chef
    Super member
    Super member


    Αριθμός μηνυμάτων : 205
    Ηλικία : 43

    Σελινόριζα αλα πολίτα (από την κουζίνα της Θεσσαλονίκης)  Empty Σελινόριζα αλα πολίτα (από την κουζίνα της Θεσσαλονίκης)

    Δημοσίευση από chef Τετ 13 Οκτ 2010 - 18:40

    Υλικά για 6 άτομα

    1 κιλό σελινόριζες καλά καθαρισμένες και κομμένες σε φέτες
    2 φλιτζ τσαγιού ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
    1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
    3 καρότα κομμένα σε ροδέλες
    1 φλιτζ του καφέ ελαιόλαδο
    1 φλιτζ του τσαγιού ψιλοκομμένο άνηθο
    χυμό από 1 λεμόνι
    αλάτι, πιπέρι



    Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζετε το λάδι να ζεσταθεί καλά. Ρίχνετε μέσα τα κομμάτια της σελινόριζας και τα σοτάρετε σχεδόν μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
    Ρίχνετε μέσα το φρέσκο και το ξερό κρεμμύδι, ανακατεύετε και αμέσως μετά προσθέτετε τις ροδέλες του καρότου. Συμπληρώνετε 1 νεροπότηρο νερό, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε το φαγητό να μαγειρευτεί για περίπου ½ ώρα.
    Λίγο προτού τελειώσει το μαγείρεμα περιχύνετε με το λεμόνι και ρίχνετε το ψιλοκομμένο άνηθο, μαγειρεύετε ακόμα για 5 λεπτά και σβήνετε τη φωτιά. Το φαγητό είναι έτοιμο.
    Σημειώστε ότι κρύο είναι νοστιμότερο και την άλλη μέρα γίνεται ακόμα καλύτερο. Συνοδεύετε το με ένα λευκό καλά κρυωμένο κρασί από την ποικιλία Μαλαγουζιά.

      Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Δευ 20 Μάης 2024 - 0:17