Βράσιμο αυγών.
Βάλτε δύο σπίρτα τα οποία έχουν ήδη καεί, μέσα στο νερό, για να μην σπάνε τα αυγά, την ώρα κατά την οποία βράζουν.
Κρύωμα εξπρές.
Όταν θέλουμε να κρυώσουμε γρήγορα ένα φαγητό, ή ένα ρόφημα, πρέπει να βάζουμε το σκεύος σε μία λεκάνη με παγάκια, στα οποία θα έχουμε ρίξει μία χούφτα αλάτι χονδρό.
Λειωμένη σοκολάτα χωρίς σβωλαράκια.
Όταν λειώνετε σοκολάτα, δεν πρέπει να βάζετε νερό, γιατί υπάρχει κίνδυνος να σχηματισθούν σβώλοι. Για να ξαναγίνει λεία, τραβήξτε την από την φωτιά και προσθέστε σιγά-σιγά μία με δύο κουταλιές του γλυκού λάδι, ή βούτυρο λειωμένο.
Για να μην «πέφτει» η μαρέγκα κατά το ψήσιμο.
Για να μην «πέσουν» οι μαρέγκες σας κατά το ψήσιμο, πριν τις βάλετε στον φούρνο, βουτυρώνετε με άφθονο βούτυρο την πλάκα του φούρνου και πασπαλίζετέ τις με ζάχαρη άχνη. Κυρίως, μην ανοίξετε τον φούρνο την ώρα που ψήνονται.
Πώς θα μαγειρεύετε το ψάρι ολόκληρο χωρίς να διαλύεται.
Όταν θέλετε να βγάλετε το ψάρι από την κατσαρόλα για να το σουρώσετε, μπορεί συχνά να σας κόβεται σε δύο, ή τρία, κομμάτια. Για να διευκολύνετε αυτήν την διαδικασία, πρέπει να βάζετε στον πάτο της κατσαρόλας ένα αλουμινόχαρτο, το οποίο θα ξεπερνά αρκετά και τα δύο τοιχώματα. Για να βγάλετε το ψάρι δεν θα έχετε παρά να ενώσετε τις δύο άκρες του αλουμινόχαρτου και να το τραβήξετε προς τα επάνω.
Ενυδατώστε ταχύτατα τις σταφίδες σας.
Εάν ξεχάσατε να μουλιάσετε τις σταφίδες, δύο με τρεις ώρες πριν τις χρησιμοποιήσετε στην συνταγή σας, χρησιμοποιήστε τον φούρνο μικροκυμάτων. Τριάντα γραμμάρια σταφίδες σε μισό φλυτζάνι ρούμι, φουσκώνουν υπέροχα μετά από τριάντα δευτερόλεπτα στον φούρνο μικροκυμάτων.
Βάλτε δύο σπίρτα τα οποία έχουν ήδη καεί, μέσα στο νερό, για να μην σπάνε τα αυγά, την ώρα κατά την οποία βράζουν.
Κρύωμα εξπρές.
Όταν θέλουμε να κρυώσουμε γρήγορα ένα φαγητό, ή ένα ρόφημα, πρέπει να βάζουμε το σκεύος σε μία λεκάνη με παγάκια, στα οποία θα έχουμε ρίξει μία χούφτα αλάτι χονδρό.
Λειωμένη σοκολάτα χωρίς σβωλαράκια.
Όταν λειώνετε σοκολάτα, δεν πρέπει να βάζετε νερό, γιατί υπάρχει κίνδυνος να σχηματισθούν σβώλοι. Για να ξαναγίνει λεία, τραβήξτε την από την φωτιά και προσθέστε σιγά-σιγά μία με δύο κουταλιές του γλυκού λάδι, ή βούτυρο λειωμένο.
Για να μην «πέφτει» η μαρέγκα κατά το ψήσιμο.
Για να μην «πέσουν» οι μαρέγκες σας κατά το ψήσιμο, πριν τις βάλετε στον φούρνο, βουτυρώνετε με άφθονο βούτυρο την πλάκα του φούρνου και πασπαλίζετέ τις με ζάχαρη άχνη. Κυρίως, μην ανοίξετε τον φούρνο την ώρα που ψήνονται.
Πώς θα μαγειρεύετε το ψάρι ολόκληρο χωρίς να διαλύεται.
Όταν θέλετε να βγάλετε το ψάρι από την κατσαρόλα για να το σουρώσετε, μπορεί συχνά να σας κόβεται σε δύο, ή τρία, κομμάτια. Για να διευκολύνετε αυτήν την διαδικασία, πρέπει να βάζετε στον πάτο της κατσαρόλας ένα αλουμινόχαρτο, το οποίο θα ξεπερνά αρκετά και τα δύο τοιχώματα. Για να βγάλετε το ψάρι δεν θα έχετε παρά να ενώσετε τις δύο άκρες του αλουμινόχαρτου και να το τραβήξετε προς τα επάνω.
Ενυδατώστε ταχύτατα τις σταφίδες σας.
Εάν ξεχάσατε να μουλιάσετε τις σταφίδες, δύο με τρεις ώρες πριν τις χρησιμοποιήσετε στην συνταγή σας, χρησιμοποιήστε τον φούρνο μικροκυμάτων. Τριάντα γραμμάρια σταφίδες σε μισό φλυτζάνι ρούμι, φουσκώνουν υπέροχα μετά από τριάντα δευτερόλεπτα στον φούρνο μικροκυμάτων.