solutions and tips

Καλώς ήρθατε στο solutions forum!

Παρακαλούμε πατήστε "Σύνδεση" και εισάγεται το user name και password για να συνδεθείτε!


Αν δεν έχετε λογαριασμό, πατήστε "Εγγραφή" για να δημιουργήσετε λογαριασμό!

Εγγραφείτε στο φόρουμ, είναι εύκολο και γρήγορο

solutions and tips

Καλώς ήρθατε στο solutions forum!

Παρακαλούμε πατήστε "Σύνδεση" και εισάγεται το user name και password για να συνδεθείτε!


Αν δεν έχετε λογαριασμό, πατήστε "Εγγραφή" για να δημιουργήσετε λογαριασμό!

solutions and tips

Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Γειά σας, Σας ενημερώνουμε πως απο το 2017 έχουμε δημιουργήσει ένα νεο blog. Ένα blog για την Υγεία ,Οικογένεια, Σχέσεις,Διατροφή,Δίαιτα, Διαπαιδαγώγηση,Ψυχολογία, Παράξενα-Ανεξήγητα και πολλά άλλα... Δείτε το.... Δεν χρειάζεται εγγραφή! https://uhfnews.blogspot.gr/

    Σου σπιτικά

    sokratis
    sokratis
    Useful member
    Useful member


    Αριθμός μηνυμάτων : 49
    Ηλικία : 43

    Σου σπιτικά  Empty Σου σπιτικά

    Δημοσίευση από sokratis Τρι 26 Οκτ 2010 - 9:32

    Τα σου χρησιμοποιούνται ως βασικό συστατικό σε διάφορες συνταγές όπως προφιτερόλ, εκλέρ, καναπεδάκια κα. Μπορούμε να τα φτιάξουμε σπίτι για πιο νόστιμο αποτέλεσμα.

    Υλικά

    1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό
    μισό φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
    1 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι δυνατό
    4 αυγά
    λίγο αλάτι (στη μύτη ενός μικρού κουταλιού)

    Εκτέλεση

    Τοποθετούμε πάνω σε δυνατή φωτιά μια μικρή βαθουλή κατσαρόλα με το νερό, το βούτυρο, το αλάτι και ανακατεύουμε κατά διαστήματα, μέχρι να αρχίσει να βράζει.

    Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε με μια γρήγορη και κοφτή κίνηση όλο το αλεύρι και ανακατεύουμε κτυπώντας ζωηρά με ξύλινη κουτάλα για ένα λεπτό περίπου, ώσπου η ζύμη να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας και να σχηματίσει μια μπάλα γύρω από τη κουτάλα.

    Αδειάζουμε τη ζύμη στο μπολ του μίξερ και την αφήνουμε 2-3 λεπτά να κρυώσει.

    Κτυπάμε τη ζύμη με το ειδικό γάντζο για ζύμες, ρίχνοντας ένα-ένα τα αυγά.
    Κάθε φορά που ρίχνουμε στο μίξερ ένα αυγό, περιμένουμε να ενσωματωθεί καλά μέσα στη ζύμη και κατόπιν ρίχνουμε το επόμενο αυγό.

    Μόλις ενσωματωθούν όλα τα αυγά με τα υπόλοιπα υλικά, θα έχουμε μια ζύμη λεία και μαλακιά.
    Αφήνουμε τη ζύμη να κρυώσει καλά, τη βάζουμε σε κορνέ με ίσια μύτη και διάμετρο ενός εκατοστού και βγάζουμε μικρές ροζέτες.
    Αντί του παραπάνω τρόπου, αν θέλουμε πλάθουμε με τις παλάμες μας, αφού τις βουτυρώσουμε, μικρά μπαλάκια ζύμης και τα αραδιάζουμε σε βουτυρωμένο λαδόχαρτο μέσα σε ταψί.

    Αφήνουμε ένα κενό ανάμεσα στα σου, για να μην κολλήσουν, όταν φουσκώσουν.

    Ψήνουμε τα σου σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά στους 220 βαθμούς Κελσίου, και κατόπιν χαμηλώνουμε στους 150 βαθμούς για 15 έως 20 λεπτά, για να στεγνώσουν εσωτερικά.

    Αφού τα αφήσουμε να κρυώσουν είναι έτοιμα για χρήση.

    Μπορούμε επίσης να τα διατηρήσουμε στη κατάψυξη για πολύ καιρό, βάζοντας τα σε πλαστική σακούλα.

      Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Σαβ 11 Μάης 2024 - 21:52