solutions and tips

Καλώς ήρθατε στο solutions forum!

Παρακαλούμε πατήστε "Σύνδεση" και εισάγεται το user name και password για να συνδεθείτε!


Αν δεν έχετε λογαριασμό, πατήστε "Εγγραφή" για να δημιουργήσετε λογαριασμό!

Εγγραφείτε στο φόρουμ, είναι εύκολο και γρήγορο

solutions and tips

Καλώς ήρθατε στο solutions forum!

Παρακαλούμε πατήστε "Σύνδεση" και εισάγεται το user name και password για να συνδεθείτε!


Αν δεν έχετε λογαριασμό, πατήστε "Εγγραφή" για να δημιουργήσετε λογαριασμό!

solutions and tips

Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Γειά σας, Σας ενημερώνουμε πως απο το 2017 έχουμε δημιουργήσει ένα νεο blog. Ένα blog για την Υγεία ,Οικογένεια, Σχέσεις,Διατροφή,Δίαιτα, Διαπαιδαγώγηση,Ψυχολογία, Παράξενα-Ανεξήγητα και πολλά άλλα... Δείτε το.... Δεν χρειάζεται εγγραφή! https://uhfnews.blogspot.gr/

    Ποιες εργαστηριακές εξετάσεις είναι απαραίτητες κατά την διάρκεια της φυσιολογικής εγκυμοσύνης;

    health
    health
    Super member
    Super member


    Αριθμός μηνυμάτων : 104
    Ηλικία : 47

    Ποιες εργαστηριακές εξετάσεις είναι απαραίτητες κατά την διάρκεια της φυσιολογικής εγκυμοσύνης; Empty Ποιες εργαστηριακές εξετάσεις είναι απαραίτητες κατά την διάρκεια της φυσιολογικής εγκυμοσύνης;

    Δημοσίευση από health Παρ 12 Νοε 2010 - 18:29

    Ομάδα αίματος και παράγων Rhesus Ηλεκτροφόρηση αιμοσφαιρίνης (διερεύνηση για κίνδυνο Μεσογειακής αναιμίας του εμβρύου)

    Τεστ δρεπανώσεως (διερεύνηση για κίνδυνο δρεπανοκυτταρικής αναιμίας του εμβρύου)

    Αντισώματα ερυθράς και Αντισώματα τοξοπλασμώσεως. (Σε αρνητικό αποτέλεσμα, ενδεχομένως επανέλεγχος κατά την 20η εβδομάδα.)

    Αυστραλιανό αντιγόνο. (μητέρες με θετικό Αυστραλιανό αντιγόνο, μπορεί να μεταδώσουν στο νεογνό μια ηπατίτιδα. Για τον λόγο αυτό, τα νεογέννητα των γυναικών αυτών, πρέπει όσο το δυνατόν συντομότερα μετά την γέννα, να εμβολιαστούν εναντίον της ηπατίτιδας Β.)

    Ελεγχος για Α.Ι.D.S. (Anti-HIV ). Προσοχή, ιδιαίτερα ευαίσθητο προσωπικό δεδομένο. Να ενημερωθεί η επίτοκος για την την διερεύνηση του.

    Επίσης :

    Γενική εξέταση αίματος, σάκχαρο αίματος
    Γενική ούρων
    Οι εξετάσεις αυτές επαναλαμβάνονται ανά 4-6 εβδομάδες
    Η εξέταση για σάκχαρο αίματος, που γίνεται το πολύ μία μόνον φορά, είναι ενδεικτική και επιλεκτικά μπορεί να χρειαστούν και άλλου είδους εξετάσεις, όπως η δοκιμασία γλυκόζης (π.χ. σε υπέρβαρες μητέρες, ή σε μητέρες των οποίων το προηγούμενο παιδί γεννήθηκε με βάρος μεγαλύτερο από 4 κιλά).

    Από την 10η μέχρι και την 13η εβδομάδα της εγκυμοσύνης μπορεί να διενεργηθεί ο πρώτος αιματολογικός και υπερηχογραφικός έλεγχος για Σύνδρομο Down . Οι παράμετροι που αξιολογούνται είναι οι παρακάτω:

    P.AP.P.-A.: Pregnacy Associated plasma Protein – A ( Πρωτεϊνη σχετιζόμενη με την εγκυμοσύνη)

    FREE – β HCG: Ελεύθερη β Υπο-μονάδα Χοριακής Γοναδοτροπίνης

    ΑΥΧΕΝΙΚΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ (NT): Υπερηχογραφικός προσδιορισμός σε mm

    ΚΕΦΑΛΟΥΡΙΑΙΟ ΜΗΚΟΣ (CRL) Υπερηχογραφικός προσδιορισμός
    Με συμπλήρωση 16 εβδομάδων από την τελευταία εμμηνορρυσία, γίνεται η σύσταση για έλεγχο του λεγομένου τριπλού ή διπλού τέστ, κατ΄ άλλους και Αlpha-Test με το οποίο προσδιορίζεται σε κάποιο βαθμό το μέγεθος του κινδύνου για σύνδρομο Down. Η εξέταση μπορεί να γίνει και κάπως ενωρίτερα, ή κάποιες εβδομάδες αργότερα.

    Σε επιτόκους που συνέλαβαν μετά την συμπλήρωση του 35ου έτους της ηλικίας τους, συνιστάται, μετά την 16η εβδομάδα της εγκυμοσύνης, η αμνιοπαρακέντηση, επειδή η συχνότητα χρωμοσωμικών ανωμαλιών είναι σημαντικά αυξημένη και για τον λόγο αυτό το τριπλό τεστ είναι μειωμένης προγνωστικής αξίας.

    Η εξέταση είναι προαιρετική για την επίτοκο, μια και σε μητέρες που για λόγους δικούς τους ΔΕΝ θα προχωρούσαν σε αμνιοκέντηση και ενδεχομένως διακοπή της κυήσεως, είναι χωρίς αντικείμενο.

    Σε μητέρες των οποίων η ομάδα αίματος χαρακτηρίζεται από αρνητικά παράγοντα Rhesus, και των οποίων οι σύζυγοι έχουν ομάδα αίματος Rhesus θετικό, διενεργείται από τον 4ο μήνα και μετά, κάθε μήνα μια αιματολογική εξέταση που ονομάζεται

    έμμεσος Coombs

    (Με τον τρόπο αυτό ελέγχουμε, μήπως η μητέρα δημιουργεί αντισώματα εναντίον των ερυθρών αιμοσφαιρίων του εμβρύου. Αυτό μπορεί πάρα πολύ σπάνια να συμβεί, αν κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης περάσει μικρή ποσότητα εμβρυϊκού αίματος στην μητέρα. Κάτι τέτοιο είναι επικίνδυνο μετά την 16η εβδομάδα της κυήσεως, οπότε τα εμβρυϊκά ερυθροκύτταρα αποκτούν αντιγονικές ιδιότητες. Σε μια τέτοια – σήμερα εξαιρετικά σπάνια – περίπτωση, ο τοκετός ενδεχομένως προκαλείται τεχνητά, λίγες εβδομάδες ενωρίτερα.

    Επίσης, αν διαπιστωθεί, ότι το νεογνό έχει ομάδα αίματος Rhesus θετικό, τότε γίνεται με κάποιο ειδικό ενέσιμο σκεύασμα, μια προφύλαξη στην μητέρα, το πολύ μέσα σε 72 ώρες μετά τον την γέννα, εναντίον της ευαισθητοποίησης της, από τυχόν εμβρυομητρική μετάγγιση κατά την διαδικασία του τοκετού)

      Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Παρ 29 Μαρ 2024 - 4:13