solutions and tips

Καλώς ήρθατε στο solutions forum!

Παρακαλούμε πατήστε "Σύνδεση" και εισάγεται το user name και password για να συνδεθείτε!


Αν δεν έχετε λογαριασμό, πατήστε "Εγγραφή" για να δημιουργήσετε λογαριασμό!


Είναι ασφαλές στην εγκυμοσύνη; Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την ομορφιά.

Μοιραστείτε
avatar
mairoula
Expert member
Expert member

Αριθμός μηνυμάτων : 59
Ηλικία : 32
Πόλη : patra

Είναι ασφαλές στην εγκυμοσύνη; Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την ομορφιά.

Δημοσίευση από mairoula Την / Το Δευ 1 Νοε 2010 - 14:03

Όλα τα ερωτήματα που σας βασανίζουν σχετικά με την εξωτερική σας εμφάνιση και την εγκυμοσύνη βρίσκουν απαντήσεις εδώ:


Είναι ασφαλές να κάνω πεντικιούρ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Υπάρχουν πολύ λίγα εώς καθόλου στοιχεία που να αποδεικνύουν βλαβερή την έκθεση στα χημικά που περιλαμβάνονται σε μια διαδικασία μανικιούρ ή πεντικιούρ για την έγκυο. Το πεντικιούρ κυρίως είναι μια υπέροχη διαδικασία προς το τέλος της εγκυμοσύνης που δεν μπορείτε να φτάσετε τα νύχια σας.

Οι μυρωδίες μπορεί να προκαλέσουν ναυτία σε πολλές γυναίκες γι' αυτό είναι σημαντικό το δωμάτιο που θα κάνετε πεντικούρ ή μανικιούρ να έχει καλό εξαερισμό.

Τέλος, παρόλο που η χρόνια επαφή με προιόντα που χρησιμοποιούνται σε σαλόνια ομορφιάς όπως το ασετόν και το μανικιούρ δεν είναι καλά για την υγεία μας γενικότερα, εντούτοις το να κάνετε ένα μανικιούρ κάθε δυο βδομάδες περίπου δεν αποτελεί κίνδυνο εφόσον φροντίζετε το δωμάτιο να έχει καλο εξαερισμό.

Είναι ασφαλές να ξανθαίνω τις τρίχες του σώματος μου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνής;

Δεν υπάρχουν στοιχεία που να επιβεβαιώνουν ότι η χρήση του τοπικού bleach ή των αποτριχωτικών κρεμών μπορεί να βλάψει το έμβρυο. Το θέμα αυτό δεν έχει μελετηθεί εις βάθος. Έίναι πιθανόν όμως μικρές ποσότητες χημικών να περάσουν στο αίμα και να φθάσουν στο έμβρυο. Ακριβώς επειδή δεν υπάρχουν μελέτες και κανένα στοιχείο που να μας λέει το μέγεθος στο οποίο μπορεί να επηρεάσουν τα χημικά το έμβρυο, συνίσταται να μην χρησιμοποιείτε bleach κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Εάν επιμένετε τουλάχιστον βρέξτε το δέρμα πριν με κρύο νερό ώστε οι πόροι να είναι μικροί και μειώστε το χρόνο που μένουν τα προϊόντα στο δέρμα σας. Προσέξτε επίσης το δωμάτιο να έχει καλό εξαερισμό.

Είναι ασφαλές να κάνω πήλινγκ σώματος με αλάτι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνής;

Ναι, είναι ασφαλές αφού το αλάτι δεν απορροφάται από το δέρμα. Προσέξτε όμως το πήλινγκ να μην έχει αναμειχθεί με αιθέρια έλαια τα οποία απαγορεύονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Είναι ασφαλές να βάλω ή να έχω σκουλαρίκι στην κοιλιά μου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνής;

Όχι, δεν είναι πολύ καλή ιδέα, αφού όσο η κοιλιά μεγαλώνει, το δέρμα της γίνεται πιο σκληρό καθώς τεντώνεται. Αυτό πολλές φορές ερεθίζει την περιοχή του ομφαλού στην οποία τοποθετείται το σκουλαρίκι, ακόμα και όταν φοράται χαλαρά ρούχα. Επίσης όσο προχωρά η εγκυμοσύνη είναι πιο δύσκολο να κρατήσετε το σκολαρίκι και την περιοχή καθαρή για να αποφύγετε την μόλυνση.

Είναι απολύτως αναγκαίο να αφαιρέσετε το δαχτυλίδι πριν την καισαρική τομή.

Είναι ασφαλές να κάνω επέμβαση διόρθωσης της μυωπίας στα μάτια κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνής;

Όχι, αφού αν και δεν έχει αποδειχθεί βλαβερή για το έμβρυο εντούτοις κατά την εγκυμοσύνη η μυωπία αλλάζει δραματικά και η εγχείριση δεν θα είναι αποτελεσματική. Επίσης οι σταγόνες που μπαίνουν στο μάτι πριν την εγχείριση δεν γνωρίζουμε αν είναι ασφαλείς. Η ραδιενέργεια από το λέιζερ επιπλεόν δεν είναι ασφαλής. Τέλος κατά την εγκυμοσύνη τα μάτια είναι πιο ξηρά και εάν κάνεις την εγχείριση ίσως να μην επανέλθουν στο φυσιολογικό τους. Επομένως δεν συνίσταται η επέμβαση κατά την εγκυμοσύνη.

Είναι ασφαλές να κάνω κάνω ζεστό τζακούζι ή σάουνα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνής;

Το τζακούζι δεν είναι καλή ιδέα εκτός και εάν μπορείτε να ελέγξετε τη θερμοκρασία του νερου ώστε να μην υπερβαίνει τους 40 βαθμούς κελσίου. Ενώ μουλιάζετε σε ζεστό νερό ή κάθεστε σε σάουνα το σώμα σας υπερθερμαίνεται, κάτι που αυξάνει τους παλμούς της καρδιάς σας και μειώνει την κυκλοφορία του αίματος προς τον κόλπο. Αυτό δυσκολεύει το έμβρυο και επεμβαίνει στην κανονική του ανάπτυξη. Τέλος επειδή οι έγκυες δυσκολεύονται να επαναφέρουν την κανονική τους θερμοκρασία είναι πιθανόν να λιποθυμήσουν μέσα σε ένα ζεστό τζακούζι ή σάουνα κάτι πολύ επικίνδυνο.


Είναι ασφαλές να χρησιμοποιήσω ζεστές κομπρέσες για την ανακούφιση των μυών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνής;

Ναι, είναι ασφαλές εκτός και αν τις βάλετε κατευθείαν στην κοιλιά και είναι πολύ ζεστές. Τότε θα είναι το ίδιο επικίνδυνες με το ζεστό τζακούζι ή τη σάουνα. Η ζέστη μπορεί να προκαλέσει ταχυκαρδία, και δυσκολίες στο έμβρυο που μπορεί να επηρεάσουν και τη φυσιολογική του ανάπτυξη. Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος εάν βάζετε τη ζεστή κομπρέσα στα πόδια, στη πλάτη, στα χέρια κτλ.

Είναι ασφαλές να χρησιμοποιώ πολυθρόνα ηλεκτρική μασάζ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνής;

Όχι, δεν αποτελεί κίνδυνο. Το παιδί είναι καλυμμένο με αίμα, κόκαλα και υγρό, το οποίο το καθιστά πολύ καλά προστατευμένο. Για το έμβρυο δεν κάνει διαφορά είτε κάθεστε σε κανονική πολυθρόνα είτε σε πολυθρόνα μασαζ.

Είναι ασφαλές να κάνω λεύκανση δοντιών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνής;

Δεν υπάρχει ένδειξη που να υποδεικνύει το αντίθετο. 'Ομως συστήνεται να μην κάνει λεύκανση μια έγκυος ιδιαίτερα τους πρώτους τρεις μήνες που είναι οι πιο επικίνδυνοι για το μωρό. Καλύτερα να αφήσει τη λεύκανση μετά την εγκυμοσύνη.

Είναι ασφαλές να κάνω ενέσεις μπότοξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνής;

Το μπότοξ για τις εγκύους δεν έχει μελετηθεί. Εάν χρησιμοποιήσατε μπότοξ και μετά μάθατε ότι είστε έγκυος, είναι απίθανο να έχει αποτελέσει κίνδυνο για το έμβρυο. Οι μελέτες έχουν δείξει ότι όταν το μπότοξ εισέρχεται στους μυς του προσώπου, η μικρή ποσότητα που χρησιμοποιείται δεν αναμένεται να κυκλοφορεί στο αίμα. Επομένως δεν θα φτάσει στο έμβρυο.
Εάν είστε έγκυος προτιμήστε λόγω έλλειψης στοιχείων να περιμένετε να γεννήσετε και μετά να κάνετε τη θεραπεία.
Επίσης κατά την εγκυμοσύνη το σώμα σας συγκρατεί νερό το οποίο γεμίζει τις γραμμές του προσώπου και τις γραμμές στο πόδι της χήνας στο μάτι. Επομένως η εγκυμοσύνη μπορεί να είναι η μοναδική κοσμητική επέμβαση που χρειάζεστε!

Είναι ασφαλές να κάνω αποτρίχωση στο μπικίνι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνής;

Ναι, είναι απολύτως ασφαλές αφού το κερί δεν εισχωρεί στο δέρμα. Προσοχή όμως η περιοχή είναι πολύ πιο ευαίσθητη από ότι παλαιότερα γιατί περνά περισσότερο αίμα και ίσως πονέσετε πιο πολύ από ότι συνήθως.

Είναι ασφαλές να κάνω περιποίηση προσώπου/καθαρισμό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνής;

Μια κανονική περιποίηση προσώπου είναι ασφαλής. Μην κάνετε οτιδήποτε που να περιλαμβάνει ιδιαίτερη ζέστη όπως body wrap καθώς είναι επικίνδυνο για το έμβρυο. Το να τυλίξετε το πρόσωπο σας με μια ζεστή πετσέτα είναι εντάξει.
Επειδή το δέρμα σας είναι πιο ευαίσθητο τώρα, πρέπει να είστε πιο προσεκτικές και αναφέρετε στην αισθητικό σας να μην το παρατραβήξει. Η εγκυμοσύνη μπορεί να προκαλέσει πανάδες και εμφανή αγγεία, οπόταν ακόμα και εάν η αισθητικός σας είναι πολύ καλή το αποτέλεσμα μπορεί να μην σας αφήσει ικανοποιημένες.

Είναι ασφαλές να κάνω αποτρίχωση με κρέμες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνής;

Δεν υπάρχει γνώση ότι αυτά τα προϊόντα αυξάνουν τον κίνδυνο γενετικών ανωμαλιών. Τα περισσότερα σκευάσματα που χρησιμοποιούνται τοπικά απορροφούνται πολύ λιγότερο από όσο τα προϊόντα που καταπίνονται ή είναι ενέσιμα. Από τοπικά προϊόντα η επίδραση στο έμβρυο είναι ελάχιστη. Εάν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε ένα απο αυτά τα προϊόντα προσπαθείστε να μειώσετε την επίδραση του χρησιμοποιώντας το σε καλά εξαεριζόμενο χώρο και περιορίζοντας στο ελάχιστο την επαφή του με το δέρμα.

    Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Πεμ 21 Ιουν 2018 - 4:01