solutions and tips

Καλώς ήρθατε στο solutions forum!

Παρακαλούμε πατήστε "Σύνδεση" και εισάγεται το user name και password για να συνδεθείτε!


Αν δεν έχετε λογαριασμό, πατήστε "Εγγραφή" για να δημιουργήσετε λογαριασμό!


Είναι ασφαλές; Διατροφή και Εγκυμοσύνη

Μοιραστείτε
avatar
mairoula
Expert member
Expert member

Αριθμός μηνυμάτων : 59
Ηλικία : 32
Πόλη : patra

Είναι ασφαλές; Διατροφή και Εγκυμοσύνη

Δημοσίευση από mairoula Την / Το Δευ 1 Νοε 2010 - 13:58

Όλα τα ερωτήματα σχετικά με τη διατροφή και την εγκυμοσύνη.

Είναι ασφαλές να πίνω τσάι με βότανα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Δεν υπάρχει κάτι κακό με το να πίνετε τσάγια με βότανα. Ειδικά το τσάι χαμομήλι ή μέντα είναι εντάξει. Αποφύγετε όμως, τσάγια που ισχυρίζονται ότι είναι "συμπληρώματα διατροφής". Αυτά είναι αγνώστου προέλευσης και πιθανότατα είναι βλαβερά για το έμβρυο αφού δεν ελέγχονται.

Είναι ασφαλές να πίνω αναψυκτικά διαίτης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Τα πλείστα αναψυκτικά διαίτης είναι φτιαγμένα με ασπαρτάμη η οποία έχει εγκριθεί ως κατάλληλη από το (FDA: Food and Drug Association) για τις εγκύους. Γίνεται όμως συζήτηση κατά πόσον υπάρχουν ρίσκα συνδεδεμένα με την ασπαρτάμη, τίποτα όμως δεν αποτελεί αποδεδειγμένο στοιχείο. Το FDA ζύγισε όλα τα στοιχεία και ανέφερε ότι οι έγκυες μπορούν να καταναλώνουν ασπαρτάμη, αφού δεν περνά τον πλακούντα. Η ομάδα γυναικών που δεν πρέπει να παίρνουν ασπαρτάμη είναι αυτές που έχουν διαγνωστεί με φαινυλεκετουρία γιατί δεν μπορούν να την χωνέψουν. Καλό είναι να καταναλώνονται με μέτρο και εάν δεν είναι απαιραίτητη ανάγκη να αποφεύγονται τα αναψυκτικά διαίτης και γενικότερα τα προϊόντα διαίτης.


Είναι ασφαλές να πίνω νερό της βρύσης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Φυσικά, γιατί το νερό της βρύσης ελέγχεται από την κυβέρνηση στο πιο μεγάλο ποσοστό. Επίσης το νερό της βρύσης, αντίθετα με το εμφιαλωμένο, περιέχει φθόριο, ουσιώδες για την υγεία των δοντιών. Χρειάζεσται το φθόριο ακόμα περισσότερο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αφού είστε πολύ πιο ευάλωτες σε οδοντικά προβλήματα λόγω της αυξημένης ροής αίματος στους ιστούς συμπεριλαμβανομένων των ούλων.

Παραταύτα πρέπει να αναφέρουμε μελέτες που συνδέουν το νερό της βρύσης με αποβολές, γενετικές ανωμαλίες και λιποβαρή έμβρυα.

Είναι ασφαλές να τρώω καυτερά φαγητά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Τα καυτερά φαγητά είναι ασφαλή για τα έμβρυα, αλλά σας κάνουν να νιώθετε δυσάρεστα, ιδιαίτερα εάν δεν είστε συνηθισμένοι. Πολλές έγκυες υποφέρουν από καούρες και τα καυτερά φαγητά τις επιδεινώνουν. Το σώμα σας θα σας υποδείξει εάν δεν πρέπει να καταναλώσετε καυτερά φαγητά.

Είναι ασφαλές να τρώω σούσι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές γνώμες σχετικά με το σούσι, δεν θα το προτείναμε ειδικά λόγω του κινδύνου για υα παράσιτα, τα οποία ζουν στα ψάρια και αν και οι σεφ είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί δεν μπορούν να τα εντοπίσουν όλα. Επειδή η εγκυμοσύνη καταστέλλει το ανοσοποιητικό σας σύστημα σε μικρό βαθμό, είστε πιο επιρρεπείς σε ασθένειες. Μια παρασιτική μόλυνση πιθανότατα δεν μπορεί να περάσει από τον πλακούντα, αφού είναι εξαιρετικό φίλτρο. Μπορεί, όμως να προκαλέσει γαστρεντερικά προβλήματα ή προβλήματα στο συκώτι που μπορεί να επηρεάσουν το έμβρυο. Επίσης κάποιες παρασιτικές μολύνσεις μπορεί να οδηγήσουν σε αναιμία, ακόμα και αποβολή.

Αν και ο κίνδυνος για μόλυνση είναι μικρός εντούτοις οι συνέπειες είναι πολύ σοβαρές και δε θα θέλετε να πάρετε το ρίσκο.

Τέλος με τα ψάρια υπάρχει ο κίνδυνος των θαλάσσιων τοξίνων. Ιδιαίτερα τα μεγάλα ψάρια όπως ο τόνος, το σκουμπρί κλπ. μπορεί να περίέχουν μια τοξίνη που προκαλεί ζαλάδα και κάψιμο στο στόμα και στο λαιμό. Πιθανότατα δεν είναι επικίνδυνη.

Είναι ασφαλές να πίνω καφέ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Γενικότερα είναι καλύτερα να προτιμούνται προϊόντα χωρίς καφεϊνη, εάν σας αρέσει πολύ ο καφές μην υπερβαίνεται την μια κούπα την ημέρα.
Σε μελέτες με εγκυμονούσες αγελάδες παρατηρήθηκε ότι σε αυτές που δινόνταν περισσότερες από τρεις κούπες καφέ την ημέρα τα μοσχαράκια τους γεννήθηκαν μικρότερα.
Μεγάλες ποσότητες καφεϊνης επιβραδύνουν τη ροή του αίματος προς τον πλακούντα με αποτέλεσμα το παιδί να μην παίρνει το απαραίτητο οξυγόνο ή τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.
Σε μια μελέτη που έγινε ανάμεσα σε 1000 γυναίκες στο Σαν Φρανσίσκο κατά το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης τους, έδειξε ότι ο κίνδυνος για αποβολή διπλασιάζεται όταν καταναλώνεται μεγαλύτερη ποσότητα από 200mg καφείνης την ημέρα. Αυτή είναι η ποσότητα δυο καφέδων την ημέρα ή 5 αναψυκτικών. Οι γυναίκες που έπιναν περισσότερα από 20 mg. καφείνης ανα ημέρα είχαν ποσοστό αποβολής πάνω από 25%, αυτές που έπιναν 100 mg είχαν ποσοστό 15% και αυτές που δεν έπιαν καφέ είχαν ποσοστό αποβολής 12%).
Βασιζόμενοι στην πιο πάνω μελέτη θα προτείναμε όχι περισσότερο από μια κούπα καφέ την ημέρα.

    Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Πεμ 21 Ιουν 2018 - 3:51