solutions and tips

Καλώς ήρθατε στο solutions forum!

Παρακαλούμε πατήστε "Σύνδεση" και εισάγεται το user name και password για να συνδεθείτε!


Αν δεν έχετε λογαριασμό, πατήστε "Εγγραφή" για να δημιουργήσετε λογαριασμό!

Εγγραφείτε στο φόρουμ, είναι εύκολο και γρήγορο

solutions and tips

Καλώς ήρθατε στο solutions forum!

Παρακαλούμε πατήστε "Σύνδεση" και εισάγεται το user name και password για να συνδεθείτε!


Αν δεν έχετε λογαριασμό, πατήστε "Εγγραφή" για να δημιουργήσετε λογαριασμό!

solutions and tips

Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Γειά σας, Σας ενημερώνουμε πως απο το 2017 έχουμε δημιουργήσει ένα νεο blog. Ένα blog για την Υγεία ,Οικογένεια, Σχέσεις,Διατροφή,Δίαιτα, Διαπαιδαγώγηση,Ψυχολογία, Παράξενα-Ανεξήγητα και πολλά άλλα... Δείτε το.... Δεν χρειάζεται εγγραφή! https://uhfnews.blogspot.gr/

    ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

    avatar
    cristian
    Member
    Member


    Αριθμός μηνυμάτων : 11
    Ηλικία : 56
    Πόλη : καλλιθεα

    ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ Empty ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

    Δημοσίευση από cristian Παρ 29 Οκτ 2010 - 23:35

    Οι διατροφικές ανάγκες της γυναίκας, όχι μόνο κατά την εγκυμοσύνη, αλλά και από τη στιγμή που θα αποφασίσει να μείνει έγκυος αυξάνονται σημαντικά και ειδικά για ορισμένα διατροφικά στοιχεία.

    Φολικό οξύ. Απαιτείται για την ανάπτυξη του συνδέσμων του κεντρικού νευρικού συστήματος του εμβρύου τις πρώτες 6 εβδομάδες της εγκυμοσύνης. Γι'αυτό το λόγο συνιστώνται τουλάχιστον 400mg (όπως προτείνει και το Υπουργείο Υγείας της Μεγάλης Βρετανίας) από την στιγμή που η γυναίκα θα αποφασίσει να συλλάβει, διότι όταν αντιληφθεί ότι είναι έγκυος μετά από 10 - 15 ημέρες καθυστέρησης της περιόδου ένα μεγάλο μέρος του εγκεφαλικού νευρικού συστήματος έχει ήδη σχηματιστεί και είναι πλέον αργά.
    Ένας μεγάλος αριθμός στοιχείων απαιτούνται επίσης κατά την εγκυμοσύνη, (εκτός από το φολικό οξύ), που είναι τα ακολούθα: Βιταμίνες Β1, Β2, Β3, Β5, Β6, Β12, βιοτίνη, C και Ε, τα μέταλλα και ιχνοστοιχεία: ψευδάργυρος, σίδηρος, κάλιο, σελήνιο, χρώμιο, ασβέστιο, μαγνήσιο και τα ζωτικά λιπαρά Ω3. Η Διατροφολογία συνιστά να χορηγούνται όλα αυτά ως διατροφικά συμπληρώματα, ακόμα και αν η έγκυος γυναίκα πιστεύει ότι τρέφεται σωστά.
    Ο κύριος λόγος είναι ότι η ποιότητα της σύγχρονης τροφής (που συνήθως περιέχει πολύ λίγα από τα θρεπτικά στοιχεία που χρειάζεται η μέλλουσα μητέρα, ενώ αντίθετα είναι υπερφορτωμένη με πολλά χημικά), μαζί με την περιβαλλοντική ρύπανση αυξάνουν την τοξικότητα του οργανισμού και απαιτούν επιπλέον στοιχεία για την αποτοξίνωση και την προστασία εμβρύου και μητέρας. Όταν αυτές οι ανάγκες προστεθούν σε αυτές που χρειάζεται ούτως ή άλλως η έγκυος γυναίκα, το συμπέρασμα (που έχει εξακριβωθεί κλινικά και στατιστικά στον δυτικό κόσμο ειδικά) είναι ότι πολλές μητέρες έχουν σημαντικές διατροφικές ελλείψεις. Το αποτέλεσμα είναι αύξηση περιπλοκών στη γέννα, αποβολές και περιπτώσεις όπου τα βρέφη γεννιούνται με προβλήματα.
    Η βιταμίνη Α που επίσης απαιτείται δεν θα πρέπει να χορηγείται ως ρετινόλη σε δοσολογίες πάνω από 10,000 i.u (διεθνείς μονάδες).
    Η βιταμίνη Β6 είναι απαραίτητη σε πολλά ενζυμικά συστήματα, στο μεταβολισμό αμινοξέων και λιπαρών και συνήθως είναι ελλιπής στις εγκύους.
    Ο ψευδάργυρος είναι απαραίτητος για την ομαλή ανάπτυξη του εμβρύου και βρίσκεται σε πάνω από 100 ενζυμικά συστήματα στον οργανισμό. Είναι συνήθως το πιο συχνά ελλιπές ιχνοστοιχείο στον άνθρωπο.
    Η βιταμίνη C έχει πολλαπλούς ρόλους στον οργανισμό και είναι απαραίτητη στο κολλαγόνο και στην αντιμετώπιση των ραγάδων της γέννας. Επίσης είναι αναγκαία για τη χορήγηση οξυγόνου στα κύτταρα και την ομαλή θρέψη του εμβρύου.
    Η βιταμίνη Ε χορηγεί οξυγόνο στα κύτταρα και τα προστατεύει από οξειδωτικούς παράγοντες που μπορεί να βλάψουν το γενετικό υλικό των γονιδίων του εμβρύου.
    Η βιοτίνη βοηθάει στον μεταβολισμό των λιπών είναι χρήσιμη για το αίμα και την αξιοποίηση της Β12 και του φολικού οξέως.

    Προβλήματα που συνήθως εμφανίζονται:


    Κράμπες των ποδιών. Οφείλονται συνήθως σε ανισορροπία ασβεστίου και μαγνησίου.
    Τάσεις προς έμετο και ναυτία. Οφείλεται πιθανόν στην αύξηση των ορμονικών εκκρίσεων και στην πτώση των επιπέδων σακχάρου του αίματος ή ίσως και στην αποτοξίνωση του οργανισμού. Συνήθως η λήψη μικρών γευμάτων μαζί με την χορήγηση χρωμίου και άλλων συμπληρωμάτων βοηθάει στην αντιμετώπιση του.
    Ελαφριά αναιμία. Μπορεί να οφείλεται σε έλλειψη σιδήρου, Β12, μαγγανίου, φολικού οξέως ή/και Β6.
    Δυσκοιλιότητα. Πρέπει να αποφεύγονται τροφές όπως τα γαλακτοκομικά, τα αυγά και το κρέας που δημιουργούν βλέννες και να αυξάνονται οι φυτικές ίνες, τα φρούτα, τα λαχανικά, οι φακές και τα φασόλια που δημιουργούν καλύτερες προϋποθέσεις για το πέρασμα των αποβλήτων της τροφής από το γαστρεντερικό.
    Διαβητικά συμπτώματα εγκυμοσύνης. Συνήθως οφείλονται σε έλλειψη μαγνησίου και Β6, όπου το αμινοξύ τρυπτοφάνη αντί να μετατραπεί σε σεροτονίνη μετατρέπεται σε ξανθουρενικό οξύ το οποίο «δένεται» χημικά με την ινσουλίνη.

    Γενικά, η διατροφή της μέλλουσας μητέρας θα πρέπει να επικεντρώνεται σε όσο γίνεται καθαρότερες και λιγότερο επεξεργασμένες βιομηχανικά τροφές (που είναι σοκολάτες, μπισκότα, κονσέρβες κλπ ), με έμφαση στα βιολογικής καλλιέργειας φρούτα, τα λαχανικά, τα όσπρια και τους βλαστούς που δεν έχουν εκτεθεί στην ρύπανση της κυκλοφορίας ή αν έχουν να πλένονται καλά χρησιμοποιώντας ξύδι σε διάλυμα νερού.
    Οπως επισης τα συμπλήρωματα διατροφης της Forever που είναι πιστοποιημένα από το ΕΟΦ και τα ακολουθούν άλλες 147 πιστοποιήσεις από τα 147 κράτη που βρίσκεται η Forever ..

      Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Πεμ 28 Μαρ 2024 - 21:03